Les penyes d'Els Bartomeus i Pere Anton ja tenen les seves cerveses de festa major

S'han presentat en el primer BirraFest i es podran adquirir a 14 establiments del municipi

Cultura

Les penyes d'Els Bartomeus i Pere Anton ja tenen les seves cerveses pròpies FOTO: Ajuntament de Montornès
Les penyes d'Els Bartomeus i Pere Anton ja tenen les seves cerveses pròpies FOTO: Ajuntament de Montornès

La plaça Pau Picasso va ser dissabte l'escenari de la 1a Fira de la Cervesa Artesana de Montornès, el BirraFest, organitzada per les penyes d'Els Bartomeus i Pere Anton, i en la qual es van presentar dues cerveses, una per a cada penya, elaborada per l'empresa Bertus. Es poden adquirir a 14 establiments del poble.

L’empresa cervesera, de caràcter familiar i de Rubí, ha desenvolupat una cervesa artesana per als Pere Anton, anomenada Summer Ale, una beguda d’estil Kölsch elaborada amb tres tipus de malt i dos llúpols alemanys. És una cervesa rossa amb poc cos i amargor, però amb un bon equilibri entre el malt i el llúpol i amb aromes afruitades.

D’altra, la cervesa de la Penya Els Bartomeus, batejada com a Gretel, és una beguda de blat d’estil Dunkelweizen feta amb sis malts i els llúpols nobles alemanys Tettnanger i Tradition. Té un cos mig amb un lleuger predomini del malt.

Centenars de persones van visitar durant tota la tarda a la fira, que ha estat una de les novetats d'aquesta edició de la festa major. "Les penyes han volgut donar un caire més cultural a la presentació de la cervesa artesana de la festa i mostrar que beure cervesa no és només beure per beure, sinó que hi ha tot un procés artesanal darrere", explica la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez. Per aquest motiu, es van organitzar activitats per a tots els públics amb paradetes i tasts de cervesa i menjar, espectacles de màgia, un concert amb el grup T-NUE i un karaoke per tancar la jornada.

La presentació de la cervesa de la Festa Major 2022 va comptar amb la presència de membres de l’entitat sense ànim de lucre Pink Boots Society, que dona suport a les dones que treballen en el sector cerveser i especialment en el de la cervesa artesana.  També va poder comprar el got de vidre exclusiu de la fira, dissenyat pel montornesenc José Manuel Gavilán, també responsable del cartell.

 

Edicions locals