Can Gomà acollirà la cerimònia d'entrega dels Premis eines 2022

El termini per presentar candidatura a aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’emprenedoria social acaba el 26 de setembre

Economia

Teatre Can Gomà-Josep Maria Pou
Teatre Can Gomà-Josep Maria Pou

La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, ha convocat els Premis eines 2022 als millors projectes de transformació social d’àmbit general, d’àmbit vallesà i d’àmbit local. El termini màxim de presentació de candidatura és el 26 de setembre a les 23.59 h i la resolució dels guanyadors es farà pública el 9 de novembre a la cerimònia que tindrà lloc a Mollet, al Teatre de Can Gomà-Josep Maria Pou.
 

Els Premis són una iniciativa en col·laboració del CREIS-UAB, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consell Comarcal del Vallès Oriental. L'objectiu de la proposta és promoure les activitats de transformació social.
 
Segons les bases dels Premis, els projectes candidats han de tenir l'objectiu social o l'objectiu del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, i incorporar un alt nivell d'innovació social; els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social, i el mètode d'organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l'empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius.
 
En aquest sentit, poden ser presentats per organitzacions socials i innovadores que combinin objectius socials amb un esperit emprenedor i que estiguin gestionades d'una manera oberta i responsable, amb la implicació de les persones treballadores i consumidores i d'altres grups d'interès relacionats amb les seves activitats. Mentre que pel que fa a les línies d’actuació dels projectes candidats hauran d’emmarcar-se en almenys un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Assemblea General de Nacions Unides.
 
En els casos dels projectes d'àmbit vallesà i local, es distingeixen iniciatives en estat incipient i d'altres de ja consolidades. Les candidatures s'han de presentar a través del Web d’Einesi la resolució es farà pública el 9 de novembre de 2022 a la cerimònia que tindrà lloc al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès. Els premis tenen dotacions econòmiques que van de 2.500 a 5.000 €, segons la categoria.
La Fundació Sanitària Mollet va rebre l'any passat un guardó pel seu programa de cohabitatge

La primera cerimònia d'entrega dels Premis eines es va celebrar l'any passat a l'Auditori de Sant Cugat. En l'acte d’entrega dels guardons, el programa de la Fundació Sanitària Mollet que treballa per afavorir l'accés a l'habitatge de persones amb problemes mentals que no tenen les necessitats bàsiques cobertes, va ser premiat en la categoria de millor projecte consolidat d’àmbit local, amb una dotació econòmica de 2.500 euros.

La UAB va crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat, conjuntament amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. La Càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s'inscriu en el projecte EINES (Espai Innova en Emprenedoria Social), que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual són partícips tant la UAB com el seu entorn social, administratiu i productiu.

Edicions locals