L'Ajuntament obre concurs per adjudicar sis horts socials

Les sol·licituds es poden fer del 9 de setembre al 7 d'octubre

Societat

| Ajuntament de Montornès del Vallès

Del 9 de setembre al 7 d'octubre estarà oberta la 8a convocatòria per adjudicar horts de cultiu social i ecològic de què disposa l'Ajuntament al tram final de l'avinguda del Riu Mogent.

En aquesta ocasió es posen a disposició del veïnat un total de sis llicències temporals i s’hi poden presentar aquelles persones que actualment no siguin adjudicatàries de cap parcel·la i també aquelles que enguany arriben als quatre anys d'adjudicació, que és el termini màxim establert per les bases del projecte.

La convocatòria servirà per adjudicar les parcel·les que estan buides. Si hi ha més sol·licituds que horts disponibles, es crearà una llista d’espera per si hi ha futures renúncies.

Els horts estan ubicats en un terreny de forma triangular amb una àrea aproximada de 3.170 m2. Hi ha habilitades tres feixes amb una quarantena de parcel·les d’horts d’uns 30 m2 cadascuna. L’espai compta amb un tancament perimetral, un dipòsit de 30.000 litres per a l’acumulació d’aigua, claus de rec individualitzades per a cada parcel·la, casetes de serveis per al tancament d’eines, espai reservat al compostatge i zona de serveis comuns.

El projecte dels horts socials i ecològics al marge del riu va entrar en funcionament el 2013 i l’Ajuntament va fer les primeres adjudicacions el 2014. L’objectiu era posar a disposició del veïnat un espai verd on fer conviure el cultiu d’horticultura per al consum propi amb la promoció de l’agricultura ecològica.

 

Edicions locals