Detectats 72 abocaments amb risc d'incendi al Vallès Oriental

És una de les actuacions del pla de vigilància contra incendis de la Diputació de Barcelona

Societat

Un dels abocaments detectats a espai forestal
Un dels abocaments detectats a espai forestal | Diputació de Barcelona

El pla de vigilància i informació contra els incendis forestals de la Diputació de Barcelona ha detectat 72 abocaments de deixalles amb risc d'incendi a la comarca. El pla, que es va iniciar al juny i estarà en marxa fins al setembre, recull diverses actuacions en matèria de prevenció d'incendis.

Els 72 abocaments del Vallès Oriental són la quarta xifra més alta de la província, després del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Anoia. Els abocaments de deixalles en espais naturals suposen un gran risc d'incendi forestal i la majoria es troben als camins i pistes d'aquests boscos.

A més de la detecció d'abocaments, el pla també incou accions de protecció del medi ambient com la recollida de deixalles i la detecció d'incidències en infraestructures. En total, s'han realitzat més de 700 actuacions a tota la província, 59 d'elles al Vallès Oriental.

Entre aquestes accions també s'inclouen les dissuasives. Se n'han portat a cap més d'un centenar a tota la província, entre les quals destaquen les fetes contra l'ús d'eines que generen guspires, les barbacoes que no compleixen la normativa i altres activitats perilloses dutes a terme a les zones forestals.

El pla engegat per la Diputació de Barcelona també s'ha encarregat de revisar els punts d'aigua i les línies elèctriques. En aquest sentit, la comarca vallesana ha estat la que més actuacions ha tingut amb 425 punts revisats.

El balanç de les xifres encara és provisional perquè les actuacions del PVI s’estendran fins a l’1 de setembre.

Edicions locals