Joan Tardà apadrina la candidatura de Sergi Martínez com a alcaldable d'ERC a Montornès

El candidat destaca el "compromís renovador" del partit al municipi de cara a les eleccions municipals de 2023

Política

Joan Tardà apadrina la candidatura de Sergi Martínez com a alcaldable d'ERC a Montornès
Joan Tardà apadrina la candidatura de Sergi Martínez com a alcaldable d'ERC a Montornès

Sergi Martínez Mitjavila va ser presentat divendres oficialment com a candidat d'ERC a l'Alcaldia de Montornès en les pròximes eleccions municipals de 2023. El candidat va estar acompanyat de l'alcaldable republicana de Mollet del Vallès, Marta Vilaret, i l'exdiputat Joan Tardà, en un acte en què es va destacar el "compromís renovador" de la candidatura.

En la seva intervenció, Sergi Martínez va agrair la feina feta pel seu predecessor, el regidor Joffre Giner, i va assegurar que el partit "està fort a Montornès. Juga a la lliga dels que poden guanyar les eleccions”, assegurava. També va destacar el paper que ha tingut el grup municipal republicà a través dels acords amb l’equip de govern: “Ha ajudat a millorar el municipi, per exemple, amb la construcció del Cruyff Court, la plantació d’arbres i arbusts i la renovació de la pista d’atletisme”.

El candidat republicà, també va recordar que venen dues crisis que marcaran els propers mesos fins a les eleccions: “La crisi econòmica que ve s’ha d’abordar des de la responsabilitat i la valentia per fer que ningú quedi enrere. Hi ha gent molt vulnerable al nostre municipi i s’han de fer polítiques que lluitin contra la pobresa cronificada”. Per a Martínez Mitjavila, “la pobresa només se soluciona amb formació, s’ha de potenciar que aquells alumnes de famílies vulnerables no abandonin els estudis i cursin formació postobligatòria”. L’altra crisi “és la del canvi climàtic, s’ha d’adaptar el municipi per poder millorar la qualitat de vida de les persones a les altes temperatures i llargs períodes de sequera. Més arbrat autòcton i adaptat al clima que tenim pels carrers i places i refugis climàtics per als mesos més càlids de l’any”.

L’alcaldable va animar els ciutadans a fer propostes i participar del projecte polític per millorar Montornès.

Per la seva part, Vilaret va insistir en la importància que Esquerra Republicana guanyi en municipis com Montornès del Vallès per aconseguir "la consecució de la república catalana" i posava de rellevància l’activa vida associativa al municipi de Sergi Martínez, qui participa activament des de ben petit en entitats culturals del municipi.

Per la seva part, Joan Tardà va fer un repàs al paper rellevant que ha tingut Esquerra Republicana els últims anys i "l’autocrítica que s’ha fet al partit per aconseguir la República Catalana, aconseguint que cada cop més persones es sumin al projecte republicà i puguem acumular més força que ens permeti guanyar la independència”, deia. Tardà va recordar que va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Cornellà a la mateixa edat que Mitjavila, als 25 anys, i li va aconsellar que “és molt bo portar retrovisor per no perdre els orígens, per saber la responsabilitat que assumeixes, perquè són les sigles més històriques del nostre país. Però que mirar enrere no et faci perdre el temps, has de mirar endavant”, concloïa.

Edicions locals