Montornès presenta les reformes a les escoles Marinada i Sant Sadurní als fons Next Generation

Altres projectes com les rehabilitacions de blocs d'habitatges i la residència també opten als fons europeus

Montornès presenta les reformes a les escoles Marinada i Sant Sadurní als fons Next Generation
Montornès presenta les reformes a les escoles Marinada i Sant Sadurní als fons Next Generation

L’Ajuntament ha presentat als Fons Next Generation europeus les reformes de les escoles Marinada i Sant Sadurní i la proposta de rehabilitació d’edificis a Montornès Nord i Centre. També s’està enllestint la petició d’ajut per a la construcció de la residència i centre de dia.

Segons ha informat l'Ajuntament, Montornès ha prioritzat projectes que serviran per "seguir treballant en la regeneració d’edificis i en l’adequació dels equipaments a les exigències d’accessibilitat i sostenibilitat. Durant aquest temps s’ha acumulat experiència tècnica i de suport a les comunitats que ara beneficiarà les noves actuacions", apunten.

Serà el cas dels dos projectes relacionats amb la rehabilitació d’edificis a Montornès Nord i a Montornès Centre que donaran continuïtat a les accions desenvolupades a través del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord (Llei de barris). De 2009 a 2019 es van rehabilitar més de 50 escales del barri.

Les noves actuacions preveuen intervenir en edificis plurifamiliars (construïts entre 1970 i 1980) que presenten deficiències en la conservació de les façanes posteriors i les cobertes. En alguns dels edificis afectats s’han fet actuacions prèvies.

La petició de subvenció europea s’ha presentat a la convocatòria del programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

Escoles més sostenibles i accessibles

A la línia d’ajut a la rehabilitació d’edificis de titularitat pública, s’han presentat les reformes a les escoles Marinada i Sant Sadurní. Els projectes descriuen millores de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica. Deixant de banda els aspectes tècnics, "la millora energètica també tindrà influència educativa ja que aproparà l’alumnat a valors de respecte al medi ambient que poden fer-se extensius als barris", apunten.

Entre les actuacions destaca, per exemple, la renovació de l’aire interior de les aules a través de sensors de CO2 que ajudaran a garantir espais saludables i ben ventilats.

Pel que fa a l’accessibilitat, les obres d’instal·lació d’ascensors, recollides al pressupost de 2022, s’està fent independentment de la concessió de subvenció.

Les reformes suposaran una inversió a l’entorn d’1.280.000 €, a l’escola Sant Sadurní, i d’1.950.000 €, a l’escola Marinada.

Ajut a la construcció de la residència i centre de dia

Els pròxims dies també es presentarà als Fons Next Generation la petició de subvenció per a la construcció de la residència i centre de dia.

Durant el mes de maig es van presentar 19 propostes en el concurs d’idees, convocat per l’Ajuntament, i el juliol es van seleccionar 5 propostes. La guanyadora ha estat la de l'arquitecte Santiago Vives Sanfeliu que serà l’adjudicatari del contracte de serveis per a la realització de l’avantprojecte i del projecte bàsic del nou equipament per a la gent gran.

 

Edicions locals