Montornès aprova l'ordenança de mobilitat que limita l'ús de patinets als majors de 12 anys

La normativa regula els espais d'aparcament, les velocitats i l'ús dels vehicles de mobilitat personal, entre altres

Societat

L'Ajuntament de Montornès ha aprovat inicialment l'Ordenança Municipal de Mobilitat, un document que serveix per regular aspectes com la circulació, l'estacionament, els espais per a vianants i millorar la seguretat viària.

Entre les principals novetats que introdueix la normativa municipal hi ha la reducció de les velocitats a les vies al municipi i la regulació de l'ús de les bicicletes i els patinets (VMP).

Entre els objectius, hi ha la millora de la mobilitat a peu. En aquest sentit, es preveu l'eliminació de l'estacionament de les motos a les voreres. Pel que fa a l'ús de la bicicleta i els MVP, es planteja que són prioritaris a la calçada per davant dels vehicles de motor i es pretén crear una xarxa per a la circulació d'aquests vehicles. L'ordenança permet l'ús dels MVP a partir dels 12 anys i en prohibeix la circulació per carrers amb velocitat màxima superior a 40 km/h per evitar riscos d'accidents greus.

L'alcalde Jose Montero apuntava que l'ordenança "permet afinar totes les eines jurídiques per la nostra intervenció com a administració per endreçar l'espai públic i l'actuació dels cossos de seguretat", deia.

L'ordenança es va aprovar amb les abstencions de Cs, PP i el regidor no adscrit Luis Ramos. Des de l'oposició, entre altres, es va reclamar més control en l'ús dels MVP i una millora de la xarxa per a bicicletes al municipi, una actuació a la qual Montero es comprometia. "La voluntat és que hi hagi espais suficients per estimular l'ús de la bicicleta", assegurava l'alcalde.

Edicions locals