El bar de l'Sputnik tanca pendent d'una nova adjudicació

La cooperativa de joves Melnitsa anuncia que no continuarà fent-se'n càrrec

Societat, Economia

El bar del centre juvenil Sputnik tancava divendres després de poc més d'un any a l'espera que l'Ajuntament faci una nova adjudicació del servei. La cooperativa de joves Melnitsa que se n'havia fet càrrec en aquesta primera etapa ja anunciava fa uns dies que no es presentarà al concurs públic.

Fa unes setmanes, l’Ajuntament convocava el procés de contractació de la gestió i l’explotació de l’espai Gastrobar, una licitació orientada cap al foment de l’Economia Social i Solidària.

La idea de servei de bar i oferta gastronòmica; el compromís amb els productes frescos, de proximitat i de comerç just; l’estabilitat de la plantilla i la presentació d’una auditoria social de l’activitat duta a terme, són alguns dels aspectes que l'Ajuntament tindrà en compte a l'hora d'adjudicar el servei.

El contracte tindrà una durada de 4 anys amb la possibilitat de ser prorrogat fins a un màxim d’un any més. El plec d’adjudicació recull un cànon mínim de 6.000 euros l’any (IVA exclòs) a ingressar per l’Ajuntament. 

Nous responsables

Des de la seva posada en marxa, el gastrobar havia estat gestionat per Melnitsa, una cooperativa de joves que havia estat acompanyada en tot el procés per l'Ajuntament i l'Ateneu Cooperatiu com a experiència per fomentar l'emancipació dels joves en el marc de l'economia social.

El model, però, no ha estat exempt de polèmica i s'ha acabat judicialitzant després que el PSC denunciés el procés de concessió als jutjats, que estan investigant, una denúncia que feia que el govern de Montornès en Comú anunciés que trencava relacions amb els socialistes

Precisament, aquest enfrontament polític ha estat una de les raons perquè la cooperativa gestora fins ara hagi decidit no presentar-se a la licitació pública. "El partit socialista de Montornès ha utilitzat el nostre projecte i la nostra cooperativa com a eina per assenyalar el partit de govern de corrupció", apunten en un comunicat els joves de Melnitsa, que tampoc estalvien retrets cap a l'Ajuntament, de qui consideren no haver rebut prou suport durant aquest any.

Edicions locals