Centenars de joves gaudeixen de la cultura urbana a la primera Java Fest

La competició d'scooter, puntuable pel Campionat de Catalunya, va ser l'activitat principal de la jornada

Cultura, Esports

Un dels trucs realitzats a la competició d'scooter
Un dels trucs realitzats a la competició d'scooter

Sergi Casanovas

La Java Fest es va estrenar dissabte a l'Skate Park de Montornès. Centenars de joves van passar per les activitats organitzades, com una competició d'scooter, un torneig d'skate i concerts de música urbana en directe, entre d'altres.

La jornada va començar amb la cinquena edició de l'International Scooter Festival Bestial Wolf, puntuable pel Campionat de Catalunya en la modalitat park. La prova va comptar amb tres categories: sub10, sub15 i absolut i també va donar als més inexperts la possibilitat de fer una màsterclass.

Sergio González, de l'empresa Bestial Wolf, explica que aquest any han comptat amb "uns 120 participants", una xifra inferior a edicions anteriors. González atribueix aquesta baixada a tres factors: "La calor, la pandèmia i que la Federació ha canviat una mica els paràmetres". Tot i això, des de l'empresa montmelonina esperen "que l'any que ve hi torni a haver més gent".

González valora la jornada com una festa: "Per nosaltres és una classificatòria, però també una festa de l'esport on pot participar absolutament tothom". La jornada ha estat la cinquena a l'skate park montornesenc, un fet que el de l'empresa d'scooter valora positivament: "Sempre hem estat molt ben rebuts, ens sentim com a casa. El parc està bé, és bastant polivalent".

Paloma Cantillo, una de les participants en la categoria femenina, explica que com ha evolucionat la competició: "El nivell cada any és més gran i ho han organitzat molt bé. La patinadora reconeix que ha "improvisat", ja que "mai havia estat a aquest skate park".

Un festival arrodonit a la tarda

A la tarda va ser el torn del torneig de monopatí, organitzat pel departament de Joventut de l'Ajuntament. La primera competició d'skate al municipi es va celebrar des de les 17 h. Tots els participants van rebre obsequis i els guanyadors van ser premiats amb material i vals de la marca StreetWars de fins a 300 €.

La jornada va acabar a la nit, a partir de les 21 h, amb concerts de música urbana. Dolce Papà; 00407; Jaca, Basqui & Doblene; i Kovitch van ser els artistes convidats. L'acte va acabar amb una sessió de DJ amb la companyia Jay Events.

Juanjo Fernández, regidor d'Esports, també fa una valoració positiva de la jornada: "És una alegria i una satisfacció recuperar la normalitat". Fernández creu que acte com aquest ajuden a "donar difusió més enllà de Montornès i de la comarca".

Sobre els esports urbans com l'skate i l'scooter, el regidor explica que són "esports minoritaris des del punt de vista organitzat i federat, però són molt practicats als carrers". Per tant, Fernández destaca "l'oportunitat" que és "tenir un campionat puntuable i tornejos a Montornès". 

Edicions locals