Renfe reforça el personal de seguretat als trens de Rodalies

L'operador ferroviari implementa el Pla de millora 'Transformem Rodalies'

Societat

Renfe ha reforçat la seguretat als trens de Rodalies. En concret, s’ha augmentat en més d’un 20% el personal de seguretat a aquestes les línies amb una inversió de 20 milions d’euros.

Aquesta és una de les actuacions que Renfe està desenvolupant del seu Pla de millora Transformem Rodalies, que pretén definir i implementar accions orientades a millorar la percepció que els usuaris tenen del servei.

Les accions s’estructuren en dos grans blocs. D’una banda, destaquen les millores enfocades a les persones que ja s’estan duent a terme com les millores en la informació. A través de l’app de Rodalies de Catalunya es pot consultar la disponibilitat dels Bicibox i e-bicibox en 14 estacions de la primera corona metropolitana (AMB), i dels 6 punts de Park&Ride a la xarxa (El Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Sant Sadurní d’Anoia i Cerdanyola Universitat)

A més d'incrementar el personal de seguretat també s'han instal·lat càmeres intel·ligents RS-3 en 23 estacions, amb una inversió de més de 8 milions d’euros. Amb aquesta acció es permetrà analitzar les imatges i poder anticipar-se a possibles fets que puguin afectar en el temps del viatge dels usuaris.

D’altra banda, destaquen les millores en la qualitat del servei en execució, com la digitalització, que permetrà que els clients puguin pagar els seus bitllets amb targeta de crèdit a bord del tren.

Pròximament, es facilitarà la manera de comprar els bitllets dels serveis Regionals a través dels webs www.renfe.es i www.rodaliesdecatalunya.cat, l’app Renfe Ticket i a l’app de Rodalies amb un codi QR/Bidi que es podrà validar als torns de les estacions. A més, amb la implantació dels lectors QR als torns, els clients d’AVE i Llarga Distància podran accedir-hi directament amb el seu combinat Rodalies sense necessitat d’haver de passar per taquilla o autovenda.

Pel que fa a la qualitat del servei, Renfe afirma que s'ha intensificat la neteja per eliminar els grafits, amb una inversió de més de’1,5 milions d’euros per reduir al 30% els trens que circulen amb pintades. També s'està fent la renovació dels seients de Rodalies fabricats amb materials sostenibles.

Renfe també recorda les obres de millora en les instal·lacions que s'estan duent a terme a diversos punts de la xarxa, entre els quals l'estació de Mollet-Sant Fost, on s'està executant la reforma de l'edifici de l'estació i la millora de l'accessibilitat.

Edicions locals