Més del 97% dels alumnes del Baix Vallès aproven la Selectivitat

​​​​​​​Quatre centres han comptat amb alumnes que han superat el 9 a les proves d'accés a la universitat

Societat

La gran majoria d'alumnes dels instituts baixvallesans que van presentar-se el juny a les proves d'accés a la universitat (PAU) l'han aprovat. El passat 29 de juny es donaven a conèixer les notes d'aquests exàmens que acaben sent rellevants pel futur acadèmic dels estudiants i que comporten molts nervis entre els alumnes. Al conjunt del Baix Vallès van presentar-s'hi 452 alumnes i 439 (97,1%) van aprovar la fase general de les proves. 

Pel que fa a les notes més altes assolides, són quatre els centres que han comptat amb alumnes que han superat el 9 a les PAU: el Sant Gervasi –encapçalats per Carlos Baca, amb un 9,8–, l'Aiguaviva–el doblet per la millor nota que ha estat un 9,4 i han obtingut tant la Maria Pece com l'Albert Saludas–, l'INS Torre de Malla -amb un 9,3 de l'alumne Santiago Fernández- i l'INS Gallecs –la Maria López ha aconseguit la millor puntuació amb un 9,1–.

La resta de millors notes

Pel que fa a la resta d'instituts de la subcomarca, el Vicenç Plantada de Mollet la Lucía Tornero aconseguia un 9, sent així la millor nota de l'institut a les PAU; al Vinyes Velles de Montornès la millor nota ha estat per la Irene Toledo qui ha obtingut un 8,9 a les PAU; també a l'Alba del Vallès de Sant Fost la nota més alta ha estat un 8,8. Mentre que a l'institut Marina de la Llagosta ha estat el Pau Isabel qui ha aconseguit la nota més alta de la selectivitat, un 8,7. A Montmeló la millor nota d'aquestes proves d'accés a la universitat ha estat un 8,19 i finalment a l'INS Mollet, la nota més alta de les PAU l'ha tret el Marc Martrat, amb un 7,4.

La primera assignació de places per entrar a la universitat serà el 13 de juliol i la matriculació d'assignants en primera preferència del 15 al 20 de juliol. 

Edicions locals