L'Ajuntament instal·larà mòduls a Can Vila per poder començar el curs aquest setembre

El Consistori ha presentat un contenciós que permet que hi pugui actuar de manera subsidiària

Societat

L'Ajuntament instal·larà mòduls a Can Vila per poder començar el curs aquest setembre
L'Ajuntament instal·larà mòduls a Can Vila per poder començar el curs aquest setembre

Mollet del Vallès

Les famílies de Can Vila poden respirar una mica més tranquil·les. L'Ajuntament de Mollet ha decidit actuar de manera subsidiària i s'encarregarà d'instal·lar dos mòduls perquè l'escola d'educació especial molletana pugui iniciar el curs al recinte.

Així ho ha explicat l'alcaldessa de Mollet en una reunió mantinguda amb alcaldes i representants municipals de les poblacions que tenen alumnes al centre molletà i amb l'AMPA i els professionals de l'escola.

L’Ajuntament de Mollet, de forma subsidiària i després que la Generalitat hagi avançat que no se'n farà càrrec, ha pres la decisió d'instal·lar uns mòduls on s’ubicarà l’alumnat com més aviat millor. "No hem contemplat mai una altra opció, sabíem que tots els alumnes s'havien de quedar a Can Vila, que no hagués de marxar ningú", ha dit l'alcaldessa, Mireia Dionisio.

Paral·lelament, el consistori ja ha presentat un requeriment a la Generalitat de Catalunya perquè garanteixi la tornada a les aules de Can Vila als 70 alumnes afectats el 5 de setembre. A la vegada ja està preparant un recurs Contenciós- Administratiu en què es demanaran mesures cautelaríssimes. La documentació jurídica es traslladarà a les Alcaldies on resideixen alumnes afectats perquè valorin si s’adhereixen a aquest recurs. Les mesures cautelaríssimes permetran que el Jutjat es manifesti amb major celeritat sobre la responsabilitat de les inversions.

"Hem aconseguit aturar el cop, però no ens hem de quedar aquí, volem uns edificis definitius. Continuarem lluitant per fer-nos dignes i tenir un edifici com cal amb tot el que necessiten els nostres nens", ha reclamat el president de l'AMPA de Can Vila, Amador Rincón.

"Sempre hem estat convençuts que tindríem el suport de l'Ajuntament. Hem aconseguit la demanda que fèiem com a professionals que era quedar-nos a l'edifici perquè els nostres alumnes ho necessiten", ha explicat Pilar Garcia, directora de Can Vila.

Així doncs, l’Ajuntament actuarà "per imperiosa urgència i de forma subsidiària", a l’espera del que pugui dirimir el jutge, però ja ha avançat que continuarà reclamant al Departament d'Educació actuacions perquè l'escola municipal disposi d'uns edificis definitius que permetin un servei de qualitat.

A la reunió també hi han assistit representants municipals de les Alcaldies de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Montmeló, Montornès del Vallès, la Llagosta, Lliçà d’Amunt, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Perpètua de Mogoda i Vilanova del Vallès.

Edicions locals