La T-Mobilitat s'amplia a les zones 2 i 3 de Rodalies del Sistema Tarifari Integrat

El nou sistema de validació permet recórrer ja tot l'àmbit ferroviari de les tres primeres corones tarifàries de l'ATM de Barcelona

Societat

A partir d’avui, Renfe incorpora al nou sistema de validació sense contacte totes les estacions de Rodalies que es troben dins de les corones 2 i 3 del Sistema Tarifari Integrat; això és un total de 35 estacions. D’aquesta manera, la T-Mobilitat permet recórrer tot l’àmbit ferroviari de les tres primeres corones tarifàries de l’ATM de Barcelona, i fer transbordament entre les xarxes dels dos operadors, a més de tots els serveis de transport públic de la zona de tarifa metropolitana (36 municipis de l’AMB).

La T-Mobilitat és la targeta de transport que, mitjançant una targeta recarregable o una aplicació mòbil, permet integrar els títols de transport i viatjar dins les 3 primeres corones metropolitanes. De moment, però, i fins que no s'hagin actualitzat els lectors de tots els mitjans de transport, només permet viatjar en tren, a les línies R2 i R3. Així, les persones que necessiten fer transbordaments a serveis de busos urbans o interurbans de les corones 2 i 3 hauran de continuar viatjant amb els títols magnètics, com també ho hauran de continuar fent les que vulguin anar més enllà de la corona 3.

Nous punts d’atenció de Rodalies

Rodalies incorpora des d’aquesta setmana nous punts d’atenció preparats per dur a terme tràmits T-Mobilitat, que estaran ubicats a les estacions de Terrassa i Mataró. Atendran de dilluns a divendres feiners, de 9 a 16.30 h, en el cas de Terrassa, i de 9 a 13 h, en el cas de Mataró. En tots dos centres ho faran sense cita prèvia. Aquests tres punts se sumen als sis que Rodalies ja té oberts i preparats per a la T-Mobilitat des de fa mesos a la primera corona. En total, l’operador ferroviari ofereix als usuaris vuit punts on fer tràmits del nou sistema.

La venda de títols de 2 i 3 zones s’obre de forma global als canals de comercialització oficial de la T-Mobilitat a partir d’aquest dimarts, 5 de juliol. En concret, els canals són les màquines d’autovenda dels operadors Ferrocarrils, Rodalies i TRAM; els webs de T-Mobilitat i FGC, en el cas de compra de la targeta; les aplicacions T-Mobilitat i FGC T-Mobilitat; els punts d’atenció de la xarxa de transport públic; i estacions de Rodalies incloses a les zones 2 i 3 del STI. Els canals de venda de TMB (màquines d’autovenda, web TMB i TMB app) començaran a vendre els títols de 2 i 3 zones el 8 de juliol.

Les estacions de Rodalies incloses a les zones 2 i 3 del Sistema Integrat Tarifari són:

· R1: Molins de Rei – Massanet-Maçanes (el Masnou, Ocata*, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar – Vilassar de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac). * estació temporalment sense servei per obres de millora

· R2: Castelldefels - Granollers Centre (la Llagosta, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre)

· R2Nord: Aeroport – Massanet-Maçanes (la Llagosta, Mollet-Sant Fost, Montmeló, Granollers Centre, Les Franqueses – Granollers Nord, Cardedeu i Llinars del Vallès)

· R2Sud: Sant Vicenç de Calders – Estació de França (Garraf i Sitges)

· R3: L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà (Santa Perpètua de Mogoda la Florida, Mollet Santa Rosa, Parets del Vallès, Granollers – Canovelles i les Franqueses del Vallès)

· R4 Sant Vicenç de Calders – Manresa (Martorell, Gelida, Sant Sadurní d’Anoia, Lavern Subirats, Sabadell Sud, Sabadell Centre, Sabadell Nord, Terrassa Est, Terrassa, Sant Miquel de Gonteres-Viladecavalls i Viladecavalls)

· R7: Barcelona-Sant Andreu Arenal – Cerdanyola Universitat. Totes les seves estacions ja estaven integrades dins de la zona de tarifa metropolitana.

· R8: Martorell – Granollers Centre (Martorell, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda Riera de Caldes, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers Centre)

Edicions locals