Fran Sánchez serà el candidat de Fem Montornès a les municipals de 2023

L'actual regidor no adscrit, Luís Ramos, serà el secretari general del partit

Política

Fran Sánchez serà el candidat de Fem Montornès a les municipals de 2023
Fran Sánchez serà el candidat de Fem Montornès a les municipals de 2023

Laura Ortiz

Fran Sánchez serà el cap de llista de la candidatura de Fem Montornès a l'Alcaldia del municipi en les eleccions de 2023. Així ho decidia per unanimitat l'assemblea celebrada divendres a Can Saurina, que també va decidir que l'actual regidor de la formació, Luís Ramos, passi a ser el secretari general de la formació.

"M'ha costat decidir-me perquè  sobreexposar-me em costa, però confio que tenim un equip molt bo i unes propostes per a Montonrès necessàries i que s'han de portar a terme", explicava Sánchez durant l'acte de presentació que es va fer divendres a la plaça de la República.

Sánchez va néixer a Montornès fa 36 anys i és professor de secundària en
un institut del Vallès Oriental. Militant de Comunistes de Catalunya, va ser responsable de joves d'EUiA a nivell nacional i és membre de Fem Montornès des de la seva creació. El 2019 va formar part de la candidatura com a número 5.

De cara a les municipals, Fem Montornès es troba en plena elaboració del programa i amb la intenció de créixer en seguidors. "Estem en un procés obert, en fase de construcció. Considerem que encara no som suficients i que hem de créixer més. S'ha d'articular el projecte millor i no podem anar a buscar gent que vulguem que participi i presentar-los una llista ja tancada", explicava Sánchez.

De moment, però, la formació ja aprofitava l'acte per presentar les seves propostes sobre transparència i bon govern, amb els objectius de garantir la transparència i el bon ús dels recursos públics, millorar l’accés a la informació pública a la ciutadania i la comunicació amb el consistori i fomentar la participació ciutadana i de les entitats en les decisions municipals. En aquest sentit, pel que fa a mesures concretes, Fem Montornès vol sol·licitar als grups municipals que presentin la comptabilitat a què els obliga la llei per rebre subvencions públiques; presentar la informació d’interès sobre el municipi de manera accessible: cost d’inversions, infraestructures, etc., i dotar de recursos i projecció la figura del Síndic de la Ciutadania per tal de vehicular i fer seguiment de les queixes del veïnat.

Luís Ramos, secretari general

En l’assemblea, amb més d'una trentena de participants, també es va escollir Luis Ramos, actual regidor de la formació, com a secretari general de FEM. Ramos defensa que la seva formació aposta per "fer propostes en positiu i no contrapolítica com fan altres" i en les properes eleccions aspira a "aconseguir una representació que ens permeti incidir al màxim en el canvi que necessita Montornès". Temes com el preu de l'habitatge, l'atur estructural, el que consideren "clientelisme en prestacions", i la temporalitat de la plantilla municipal, són alguns dels àmbits que preocupen a l'actual regidor no adscrit, qui, sobre possibles pactes futurs afirma que "Fem Montornès estaria disposat a entrar a un govern que transformi Montornès, pel canvi real, no per un canvi de cadires", deia.

Ramos creu que la fracturació del vot a Montornès serà determinant i "si sumem, estarem, però no a qualsevol preu ni amb qualsevol", assegurava. En aquest sentit, Ramos opina que un possible pacte amb els comuns seria "difícil". "Hi ha determinades pràctiques que s'arrosseguen fa anys i creiem que gran part de les millores que necessita Montornès són per una mala gestió d'aquest govern", concloïa.

L’acte el va cloure el cantautor montornesenc Miguel Ángel Bueno que va interpretar
cançons dels seus discs antics i també algunes cançons que ha composat recentment
pel seu nou àlbum El chico que miraba el infinito.
 

Edicions locals