Que no es noti que la casa està buida, com evitar els robatoris durant les vacances

Els Mossos donen una sèrie de consells per minimitzar el risc d'un robatori a domicili

Societat

Com cada any quan comencen les vacances, els Mossos alerten de l'increment de robatoris a domicilis que es registren en aquesta època de l'any. Per aquest motiu, el cos dona una sèrie de consells per posar més difícil que els lladres puguin entrar a casa.

"És important no fer denotar que la casa està buida", explica Dani González, agent de la policia de proximitat de la comissaria de Mossos de Mollet. Per això aconsella fer servir sistemes domòtics per obrir o tancar llums i persianes, o, si no, que algú pugui anar de tant en tant al domicili i també aprofiti per recollir la correspondència de la bústia. També creu convenient dificultar l'accés als lladres amb la instal·lació de reixes o sistemes de seguretat.

Un altre dels consells és evitar explicar que marxem de vacances i un cop al nostre lloc de destí no penjar fotos i informació a les xarxes socials.

Els Mossos també aconsellen desar els objectes valuosos en llocs segurs; comprovar que portes i finestres quedin ben tancades i connectar l’alarma; avisar persones de confiança de l'absència; i no  deixar  al  contestador  automàtic  cap  missatge en  què  es  dedueixi  que  sou  fora. 

També suggereixen tenir un  inventari  d'objectes amb  el  número  de  sèrie,  la  marca  i  el  model, que pot facilitar la identificació dels objectes en cas de robatori.

Edicions locals