Increment progressiu de contagis de Covid

L'Hospital de Granollers té ara 33 persones ingressades, una xifra que es manté estable des de mitjans de maig

Societat

L'Hospital de Granollers tenia dimecres 33 persones ingressades per Covid
L'Hospital de Granollers tenia dimecres 33 persones ingressades per Covid

Les darreres setmanes hi ha hagut un increment progressiu de contagis de Covid. Segons les dades de Salut, l'última setmana ha estat d'un 10% respecte a la setmana anterior. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha confirmat que més del 40% d'aquests contagis són de les noves variants d'òmicron, BA4 i BA5, fins al punt que actualment ja són majoritàries a Catalunya. Malgrat aquest increment, Cabezas ha descartat que s'estigui a l'inici de la setena onada i ha assegurat que les UCI continuen "força estables" i en "mínims històrics".

La secretària ha defensat que malgrat que aquestes dues noves variants escapen millor a les vacunes, aquestes continuen donant protecció "molt bona" contra la malaltia greu i l'ingrés hospitalari. Per això ha fet una crida perquè les persones que no tinguin la tercera dosi se la posin. La taxa de vacunació amb la tercera dosi és ara del 54%.

També el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha constatat l'increment d'infeccions per Covid i d'ingressos hospitalaris. "Estem amatents i expectants", ha dit. Amb tot, ha precisat que no és un increment com el que es va viure per Nadal. Per això, ha destacat que és important "normalitzar" la situació i també "intentar normalitzar la vida".

33 ingressats a Granollers

L'Hospital de Granollers tenia dimecres 33 persones ingressades per Covid, 2 de les quals a l'UCI. Aquesta és una tendència que es manté estable des de fa més o menys un mes, ja que va ser al voltant del 20 de maig quan es va produir un repunt de persones ingressades. "Des d'aleshores les dades s'han mantingut estables", assenyalen fonts de l'hospital.

Edicions locals