Francesc Colomé, elegit nou president del Consorci Besòs Tordera

L'alcalde de les Franqueses agafa el relleu a Josep Monràs, exalcalde de Mollet, qui ha estat al capdavant de l'ens des d’octubre de 2019

Societat

Francesc Colomé, elegit nou president del Consorci Besòs Tordera
Francesc Colomé, elegit nou president del Consorci Besòs Tordera

La junta general del Consorci Besòs Tordera, celebrada dimecres, va elegir per unanimitat Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses, nou president de l'organisme. Colomé agafa el relleu a Josep Monràs després que aquest hagi deixat l'alcaldia de Mollet del Vallès. Els estatuts del consorci estableixen que, per exercir la presidència d'aquest organisme, cal ser alcalde o alcaldessa. Monràs, per la seva banda, es mantindrà als òrgans de govern del consorci com a vicepresident.

Monràs (PSC) va ser nomenat president l'octubre de 2019 després dels comicis municipals celebrats al maig. També Francesc Colomé (JxCat) va ser nomenat vicepresident en aquell moment, un càrrec que ja havia ocupat dins la comissió executiva el mandat 2011-2015. La resta de vicepresidències es mantenen igual, amb Pere Grivé (ERC), tinent d’alcalde de Llinars del Vallès, i Neus Garcia (En Comú), regidora de Santa Perpètua de Mogoda.

En la seva intervenció, Colomé manifestava que continuarà treballant per tirar endavant tots els projectes engegats en coordinació amb els òrgans de govern del consorci, "prioritzant alhora els serveis als nostres municipis". "Hem de continuar vetllant pels nostres entorns fluvials, alhora que dotem de valor afegit la gestió de les nostres estacions depuradores per garantir unes instal·lacions cada cop més sostenibles i generadores de recursos", deia.

Josep Monràs, per la seva banda, agraïa a personal tècnic i òrgans del govern del consorci la seva professionalitat i el temps compartit. "Ha estat una etapa intensa, durant la qual hem hagut de fer front a grans reptes, com la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 o l'incendi d'una fàbrica de dissolvents a Montornès que va causar greus afectacions al Besòs", recordava. "Hem fet front a totes les dificultats amb gran professionalitat i capacitat d'adaptació", insistia.

Edicions locals