48 anys de festa a Montornès Nord

Una trentena d'activitats des de dissabte passat i fins al pròxim diumenge 26 de juny per celebrar Sant Joan

Cultura

48 anys de festa a Montornès Nord
48 anys de festa a Montornès Nord | Il·lustració: Pau Farell

El campionat de bitlles i petanca va ser dissabte l'estrena del programa de les Festes de Sant Joan de Montornès Nord, la 48 edició d'aquest esdeveniment que el cap de setmana passat també va comptar amb la gimcana infantil Mulla't, a càrrec de Pere Anton, amb la 5a marxa nocturna de Sant Joan, del Club Atletisme Montornès, i amb la projecció del film El ventre del mar.

Els Pere Anton van celebrar dissabte la gimcana Mulla't, emmarcada en el programa de Sant Joan | Pere Anton

Els actes centrals de la festa es concentraran el 23 de juny, per celebrar la revetlla de Sant Joan, i hi destaca la cercavila gegantera que conduirà els emblemàtics gegants de Montornès fins a la plaça del Poble, on se celebrarà el pregó, amb usuaris i usuàries del Casal de la Gent Gran Nord, i la tradicional posada del mocador de les festes. El Ball de Diables i Drac de Montornès faran novament un correfoc pels carrers del barri, amb l’encesa de la foguera i el castell de focs, que es mantindrà a l’Escola Marinada. La vetllada culminarà a la plaça del Poble amb coca, cava i ball.

La 5a marxa nocturna va ser un dels primers actes de la programació d'enguany | Club Atletisme Montornès

L’endemà es tornarà a convocar tothom al porxo de l’Escola Marinada per compartir la paella popular –amb opcions vegetariana i mar i muntanya–. La 13a edició del recital de poesia Bernardo López retrà enguany homenatge a Santiago Placín, compromès veí del barri que va morir recentment. El divendres acabarà amb festa grossa amb les versions de La Central al pati de Marinada.

El dia amb més activitats serà dissabte, amb el tobogan aquàtic  i el laberint d'aigua al carrer del Vallès al matí, el berenar a càrrec de la Comunitat Islàmica de Montornès a les 18 h a la plaça del Poble, on a les 19 h hi haurà el xou Absurd, dels mataronins Circ Vermut, i a les 20 h es presentarà el mural i el vídeo del CJ Satèl·lit al mateix equipament. La nit de dissabte oferirà tres activitats simultànies per escollir a les 22 h: la baixada nocturna de carretons per al jovent, els tallers del Panda Manda per a la canalla, i l’espectacle de varietats que de nou comptarà amb la coneguda artista Rosario Mohedano.

Pel que fa a diumenge, hi haurà la festa de l'escuma a la plaça del Poble (12 h), el berenar de la gent gran i ball amb el duet Axis al Marinada (18 h), una tarda de jocs i bingo familiar a la plaça (21 h) o el concert acústic del montornesenc Abel Álvarez.

Edicions locals