Experiències vitals a l'estranger, de Montornès al món

L'Ajuntament presenta la Dimensió de Mobilitat Internacional per al jovent del municipi

Societat

Israel de Francisco, dinamitzador jove, serà la persona referent del servei
Israel de Francisco, dinamitzador jove, serà la persona referent del servei

L'Ajuntament de Montornès ha presentat una nova dimensió jove, en aquest cas la de mobilitat internacional, un servei que pretén apropar al jovent la possibilitat de sortir a estudiar, treballar o fer voluntariat a l'estranger, amb l'assessorament i l'acompanyament municipal.

El servei, que es presentava a Can Saurina amb la presència del regidor de Joventut i de Cooperació Internacional, Sergio Carrillo, és una aposta "per una política que generi oportunitats perquè els joves de Montornès puguin viatjar i desenvolupin un projecte de vida en l'actual món globalitzat", explicava, la cap de l'Àrea d'Acció Social, Anna González.

Estudis, pràctiques, voluntariat, beques, intercanvis de llengües... la Dimensió de Mobilitat Internacional vol ser un espai d'informació i orientació per a persones entre 18 i 30 anys que busquin "noves oportunitats de creixement personal", deia González.

El servei s’articularà a través de l’entitat Taller d’Art Cultura i Creació, i tindrà una presència mensual a l’espai de dimensions del Centre Juvenil Sputnik. S’hi podrà accedir amb cita prèvia al correu joventut@montornes.cat  o al telèfon 673 53 26 09. A més, també hi haurà com a referent del servei el dinamitzador juvenil municipal Israel de Francisco, que, a més, protagonitza la imatge promocional del projecte.

La Dimensió Mobilitat Internacional és un dels àmbits que es treballen des de l’Ajuntament sorgit del Pla Local de Joventut amb l’objectiu de fer un acompanyament integral al jovent del poble. Fins ara, s’ha presentat la Dimensió Sociolaboral, a través de la qual han estat atesos uns 170 joves, la Dimensió Violeta, com a espai segur i feminista, i la Dimensió Crítica, com a espai de cures i promoció de la salut. Pròximament, es preveu posar en marxa dos més, dedicades a l’Orientació Acadèmica i a l’Habitatge. "L'èxit de les dimensions és que aterren el Pla Local de Joventut amb accions concretes que arriben a la ciutadania, no es queda en el paper", explicava el regidor Sergio Carrillo, qui destacava el treball transversal amb què es desenvolupen les dimensions. "Des de Cooperació vam fer la reflexió que hi havia poca participació del jovent i creiem que el problema no és que els joves de Montornès no siguin solidaris sinó que potser no tenen les eines ni l'espai per poder expandir aquest esperit de cooperació", deia Carrillo. Així doncs, la dimensió de mobilitat internacional vol "retroalimentar" els departaments de cooperació i joventut. "Sortir a l'estranger és una manera de sensibilitzar i generar esperit crític entre els joves. El municipi facilita la sortida però això també tindrà un retorn", assegurava el regidor.

Edicions locals