As Cervesa tanca i busca un relleu per explotar la fàbrica

L'Andrés López, propietari de la marca montornesenca, vol que a la nau s'hi estableixi també un projecte cerveser

Economia

L'Andrés López, amb una cervesa As
L'Andrés López, amb una cervesa As | As Cervesa

La montornesenca As Cervesa Artesana ha abaixat la persiana i ha engegat la cerca d'un relleu que pugui aprofitar les instal·lacions i la maquinària existent per poder fer-hi també cervesa artesana.

L'Andrés López, propietari d'As Cervesa, va prendre la decisió de tancar a finals d'any i van ser-ne tres els motius principals que el van portar a això: "La descapitalització arran de la Covid, la pujada de preus d'una manera desmesurada i que els ajuts mai han arribat a les pimes".

Per tot plegat, ha decidit fer "una retirada a temps i un tancament amb garanties", apunta López, qui explica que ell ja se n'ha "cansat". Amb tot, afegeix: "El món de la cervesa m'ha donat molt durant 10 anys". I avança que seguirà vinculat a l'àmbit.

Un relleu per a la fàbrica

La marca As Cervesa i les receptes marxaran amb l'Andrés López; així i tot, el propietari vol que es continuï fent cervesa a la fàbrica i és per això que en traspassa l'activitat. "Hi ha una part sentimental del projecte i no vull veure sortir fermentadors per la porta", diu López, qui apunta que com que la nau és de propietat poden permetre's estar un temps buscant el relleu.

Persones emprenedores amb "uns mínims coneixements" per elaborar cervesa. Aquest és el perfil que cerca López, qui assegura que oferirà un assessorament en les primeres elaboracions i una formació sobre el funcionament de la fàbrica.

L'Andrés López considera que la fàbrica és ideal per a un projecte empresarial d'unes tres o quatre persones i apunta que "el perfil cooperativista és molt atractiu, perquè dins d'aquesta cooperativa pots tenir diferents perfils de persones que es puguin complementar dins d'un sector que és bastant complex i on no tot és fer cervesa". Per últim, el propietari d'As Cervesa assegura que, "si es fa bé", la fàbrica pot acollir un projecte cerveser "molt viable".

La fàbrica té unes dimensions d'uns 400 metres quadrats –a més de 130 m2 d'oficines– i està preparada per a una producció anual d'uns 80.000 litres de cervesa.

Les persones que hi estiguin interessades, poden demanar-ne els detalls de la venda mitjançant el correu electrònic fabricacerveza@hotmail.com.

Edicions locals