Montornès rep la Trobada de Gegants del Vallès

Els geganters montornesencs han programat activitats per a aquest dissabte i diumenge acolliran una cinquantena de colles dels vallesos

Cultura

Pere Anton i Bartomeu Sala, en la 25a Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Oriental i Occidental, a Montcada
Pere Anton i Bartomeu Sala, en la 25a Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Oriental i Occidental, a Montcada | Gegants de Montornès

Aquest cap de setmana se celebrarà la 26a Trobada de Gegants del Vallès, que enguany tindrà lloc a Montornès i que comptarà amb un bon grapat d'activitats entre dissabte i diumenge.

Enguany serà la segona vegada que la colla montornesenca rep la trobada vallesana, "una fita molt important", com destaca la cap de colla, Anna Medina, i que va comptar amb el suport de la cinquantena d'entitats que formen la vocalia de Colles Geganteres del Vallès Oriental i Occidental.

Montornès ja va presentar candidatura el 2019, però amb la pandèmia al mig es va frustrar el projecte. L'any passat hi van tornar a optar per celebrar-la enguany. Medina destaca que el projecte montornesenc reprèn les trobades de dos dies, després que en les darreres edicions les programacions s'haguessin cenyit a un únic dia, el diumenge.

La cap de colla també apunta, com a "tret diferencial", que és la segona vegada que són seu de la trobada, així com el fet que "Montornès i la Roca són els creadors del ball de traspàs", que en aquest cas porta per nom Ball a Vallès i que va ser creat el 2002, ara fa vint anys.

Pel que fa a les activitats programades per dissabte, la plaça de Joan Miró acollirà a les 11 h una concentració de figures d’entitats locals i una cercavila pel centre de Montornès; a les 18.30 h serà el torn del contacontes familiar a càrrec de Jordina Biosca i organitzat per la Biblioteca de Montornès, a la plaça de Pau Picasso; al mateix emplaçament, la companyia Cosinsart representarà l'espectacle infantil Agegantats; i la jornada clourà amb el correfoc, a càrrec del Ball de Diables i Drac de Montornès, a la plaça de la República i al carrer Major a partir de les 21 h.

La trobada pròpiament dita serà diumenge a partir de les 10 h amb la plantada de gegants al carrer de Jaume Balmes. A les 11.30 h engegaran tres cercaviles simultànies –totes tres sortiran de Jaume Balmes i clouran a Pau Picasso, però faran recorreguts diferents–.

Per últim, a la plaça Pau Picasso tindrà lloc la presentació de les colles participants i els parlaments protocol·laris, així com la dansa de traspàs entre la colla sortint –Montcada i Reixac– i l’entrant –Montornès– i la cloenda i ballada conjunta de totes les colles participants.

Edicions locals