Recullen 30 kg de residus de l'entorn del riu Mogent

Una quinzena de persones voluntàries s’han sumat a l’acció de neteja dins la iniciativa Let’s Clean Up Europe

Societat

Recullen 30 kg de residus de l'entorn del riu Mogent
Recullen 30 kg de residus de l'entorn del riu Mogent | FOTO: Ajuntament de Montornès

Diumenge, una quinzena de persones voluntàries van recollir prop de 30 kg de residus a l'entorn del riu Mogent en el marc de l’acció de neteja dins la iniciativa Let’s Clean Up Europe celebrada diumenge.

L'acció de neteja coorganitzada per l’associació Montornès Animal i l’Ajuntament amb el suport del Club Bàsquet Vila de Montornès i coordinada en l'àmbit català per l’Agència de Residus, va consistir en la recollida de residus a la llera del riu. Els assistents van recollir un total de 29.1 kg de residus que van trobar a la zona, i posteriorment els van separar als contenidors habilitats a l’aparcament del CEM Les Vernedes. La major part de les deixalles eren llaunes i altres envasos de plàstic, tot i que també hi havia vidres, cartrons i altres objectes de major volum com el marc d’una porta.

L'any passat, a Catalunya, el Let's Clean Up Europe es va traduir en 484 accions de neteja a 264 municipis, amb 19.109 persones voluntàries que van recollir un total de 83,5 tones de residus. A Montornès hi van participar 46 veïns i veïnes que van aplegar 90.2 kg de deixalles. Enguany a Catalunya hi ha prop de 700 activitats inscrites al web del projecte.

Edicions locals