Cinc empreses i entitats del Baix Vallès, reconegudes com a punts de turisme sostenible

El Consell Comarcal lliura les certificacions Compromís Biosphere

Societat

Cinc entitats i empreses del Baix Vallès han estat reconegudes pel Consell Comarcal del Vallès Oriental amb la certificació Biosphere, un instrument internacional de turisme sostenible que garanteix l’existència d’un compromís i una aposta per la millora contínua amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

En concret, els espais que han estat reconeguts amb el segell han estat, a Mollet, el Mercat Municipal, que ha rebut enguany el distintiu com a empresa, i el Museu Abelló i la Casa del Pintor, que ja el tenien, l'han renovat.

A Santa Maria de Martorelles ha renovat el distintiu el Celler de Can Roda, i a Montornès ho ha fet la masia Can Sala.

Les empreses i destinacions reconegudes amb Biosphere promocionen un turisme que dona suport a la protecció dels ecosistemes, la pau i l’intercanvi cultural, la reducció de les desigualtats i la lluita contra el canvi climàtic; en definitiva, que fomenta la sostenibilitat, des d’una perspectiva global i integradora.

El lliurament va ser divendres a Cardedeu i va anar a càrrec d’Emilio Cordero, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental. També hi varen assistir Àlex Valiente, conseller de Turisme del Consell Comarcal, i Soledad Bravo, gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona.

En el mateix acte, l’Ajuntament de Mollet del Vallès també va rebre el reconeixement com a nou Punt d’Informació Turística (PIT). 

Per la regidora de Turisme i Promoció de Mollet, Encarna Ortiz, “aquest és un reconeixement a la bona pràctica en la gestió turística de l’Ajuntament de Mollet, que ens encoratja a seguir treballant en aquesta línia per recuperar un sector que ha patit molt els darrers anys, però que sortirà enfortit gràcies a l’esforç per desenvolupar accions i sinergies que potenciaran el nostre territori, amb una mirada innovadora del turisme que volem per a la nostra ciutat”.

Edicions locals