Montornès dedica un espai d'homenatge a les víctimes de la Covid

El municipi organitza un memorial en què estrenarà un documental sobre com s'ha viscut la pandèmia

Societat

Montornès dedica un espai d'homenatge a les víctimes de la Covid
Montornès dedica un espai d'homenatge a les víctimes de la Covid

L'Ajuntament de Montornès retrà homenatge a les víctimes de la pandèmia de la Covid 19 al municipi, amb la inauguració el pròxim dissabte 14 de maig, d'un espai als jardins de la casa de la vila per recordar-les. El mateix dia s'estrenarà un documental sobre com s'ha viscut la crisi de la Covid a la població.

El missatge "Cuidem-nos Montornès" presideix l'espai artístic creat als jardins de l'Ajuntament a partir dels troncs de pins que hi havia i que, per raons de seguretat, era necessari i urgent talar. S'ha habilitat una zona en què es distingeix una alzina surera de nova plantació, situada entre l'únic pi que ha quedat dempeus i l'antiga olivera, que esdevé un símbol de la fortalesa, de l’anhel de la vida i de la memòria. L'acompanyen seients de fusta de pi que tenen inscrita la paraula "vida" en cinc idiomes perquè tota la població s'hi pugui veure representada.  

L'acte d'inauguració als jardins de l'Ajuntament serà a les 12.30 h i s'hi farà una ofrena floral.

Abans, però, s'estrenarà el documental Montornès i la crisi de la Covid-19, en què s'explica l’esforç del veïnat per alleugerir l'impacte del virus amb col·laboracions desinteressades ja fossin la fabricació de mascaretes o la recollida de material sanitari o l'acompanyament a les persones més vulnerables. El film mostra nombrosos testimonis, tant de veïns i de veïnes com personal sanitari i de l'Ajuntament, que descriuen vivències en primera persona o reflexionen sobre les situacions que va provocar el coronavirus i de quina manera es van intentar pal·liar.

Hi ha dues projeccions previstes: a l'Espai Cultural Montbarri (10.30 h) i al Teatre Margarida Xirgu (11 h).

Edicions locals