Montornès incrementa el pressupost municipal d'enguany amb 3,5 milions de romanent

L'equip de govern aprova una modificació de crèdit amb romanent de tresoreria que no va ser avalada per l'oposició

Política

L'Ajuntament ha incrementat el pressupost municipal per a aquest 2022 amb 3.492.633 euros, una xifra que suposa un augment del 14%, i que s'ha pogut fer gràcies al romanent de tresoreria. Els 3,5 milions es distribueixen en dos grans apartats, d'una banda, despesa corrent, i de l'altra, inversions.

Pel que fa a la despesa corrent, uns 700.000 euros es destinen a despeses de personal, una part per "poder acceptar subvencions nouvingudes que van arribar del SOC i així poder portar a terme polítiques d'ocupació", segons fonts municipals, i una altra part per a la contractació de monitors del Casal de vacances. La resta de despesa corrent servirà per ampliar partides que han augmentat despesa, com subministraments.

Pel que fa a les inversions, es faran actuacions en diversos àmbits. Entre altres, es destinaran 114.000 € a enllumenat, franges contra incendis i conservació trams fluvials; 260.000 € a mobiliari urbà, pavimentació de carrers i millora d'arbrat viari; 420.000 € a obres públiques a escoles i edificis i equipaments municipals; 101.550 € a noves tecnologies, i 100.000 € per millorar les instal·lacions i els equipaments esportius. "Al desembre ja vam deixar clar que faríem modificacions de crèdit amb els estalvis de l'Ajuntament", explicava durant l'últim ple la regidora d'Hisenda, Natalia Segura.  

Aquesta política, però, no és compartida pels partits de l'oposició, que es van oposar en bloc a la modificació pressupostària. Tots els grups municipals van celebrar que l'Ajuntament disposi d'estalvis i poder-los gastar, però l'argument comú en contra van ser les partides a què es destina aquest romanent. Els grups de l'oposició van criticar que es destinin diners a despeses corrents "que ja haurien d'estar previstes al pressupost inicial". "S'hauria de gastar el que s'ingressa i el romanent s'hauria d'usar per a oportunitats. No podem gastar permanentment per sobre del que ingressem perquè el dia que s'acabin els estalvis no sé com farem front a les despeses corrents", deia la portaveu del PSC, Eva Díaz. Des de l'oposició també es demanava més  "ambició" en les inversions. Segura responia que "després de dos anys de pandèmia en què hem fet molts esforços en polítiques socials, ara podem actuar en millorar la via pública i equipaments".

Edicions locals