Montornès aprova el projecte per arranjar l'espai firal

Està pendent encara la cessió del terreny de Metrovacesa a l'Ajuntament

Societat

Montornès aprova el projecte per arranjar l'espai firal
Montornès aprova el projecte per arranjar l'espai firal

El govern de Montornès ha aprovat inicialment el projecte per arranjar el parc firal i el seu entorn, amb l'objectiu de millorar la imatge del descampat situat entre les avingudes d'Ernest Lluch i de la Llibertat i el riu Mogent destinat a aparcament.

El pressupost per a l'arranjament de l'espai és de 569.960 €. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el passat desembre el projecte, que ha redactat l'estudi HIHA Studio SCP per un import de 18.000 euros.

L'arranjament es farà en 5.883 m2 de la parcel·la de sòl no urbanitzable i se centrarà en el trencament espaial del descampat actual per mitjà de franges de vegetació que organitzin la parcel·la. El terreny es pavimentarà amb dos tipus de paviments: sauló compactat (similar al paviment que hi ha actualment), i sauló sòlid que es planteja en la franja més propera a la ciutat, un 35% del terreny. El 65% restant serà de vegetació i amb sauló compactat. El projecte contempla la il·luminació de l'espai i preveu que la zona pugui continuar acollint possibles fires i altres activitats.

Conveni amb Metrovacesa

L'arranjament d'aquest espai és una de les actuacions que estaven previstes en l'acord signat el 2018 entre l'Ajuntament i la constructora Metrovacesa, propietària de part del terreny. Segons el conveni, la constructora havia de cedir la propietat del solar a l'Ajuntament un cop acabada la construcció dels habitatges que van quedar a mig fer fa uns anys i que Metrovacesa ja ha finalitzat. L'acord preveia que l'Ajuntament dissenyés el projecte d'urbanització, que la constructora executaria en paral·lel a l'acabament dels pisos. Amb tot, el calendari no s'ha complert i la cessió encara no s'ha executat, segons confirmen fonts municipals. En aquest sentit, des de l'Ajuntament apunten que un cop aprovat el projecte se seguirà el procediment per licitar-lo, el següent pas serà la cessió del terreny i "es duran a terme els compromisos adquirits per ambdues parts", diuen. 

Edicions locals