El nombre d'ingressats per Covid-19 a l'Hospital s'enfila fins a la setantena

Els casos confirmats i la incidència acumulada baten rècords des de fa setmanes

Cultura

| Xavier Solanas

L'augment de risc de contagi de les darreres setmanes, en què s'han batut rècords en les xifres de casos confirmats –947 a Granollers els darrers 7 dies i 249 a les Franqueses–, s'ha traduït en un augment de la pressió assistencial a hospitals i centres d'atenció primària. De fet, a l'Hospital General de Granollers, després de setmanes amb una xifra d'ingressats positius de Covid-19 estabilitzada al voltant de la quarantena, s'ha arribat aquest dimecres als 70 malalts hospitalitzats.

Aquest número gairebé duplica el de pacients de Covid de fa 15 dies, i en suma 24 al nombre d'ingressats de dimecres de la setmana passada. A més, en una setmana especialment complicada al centre, també s'han hagut de lamentar 4 defuncions arran del coronavirus, de manera que l'Hospital n'acumula 329 des de l'inici de la pandèmia, el març de 2020. De fet, la setmana anterior també es van produir 4 morts de persones positives de coronavirus, i 3 més des que va començar aquesta onada de contagis.

L'augment d'ingressos, però, no s'ha traduït amb més pressió respecte a setmanes anteriors a l'UCI, que aquest dimecres tenia 16 pacients, dels quals 9 positius de Covid.

Pel que fa als pacients que han sortit de l'Hospital després de superar la Covid-19, el centre ja acumula 2.138 altes des de març de 2020, de les quals una quarantena s'han produït en els darrers 15 dies.

La xifra d'ingressats és similar a la de fa un any, quan la població encara no estava vacunada. Així, l'increment de malalts a l'Hospital es deu a unes dades epidemiològiques altíssimes, amb més contagis confirmats i risc de rebrot que mai des de l'inici de la pandèmia, de manera que tot i que el percentatge de persones amb complicacions és menor, el número acaba sent el mateix. 

Així, la incidència acumulada de la setmana (IA7) a Granollers ja supera els 1.500 de casos confirmats per cada 100.000 habitants –947 granollerins i granollerines han estat positius en una PCR o test d'antígens durant la darrera setmana–, mentre que a les Franqueses és de 1.242,89.

El risc de rebrot és de 3.597 i 2.809, respectivament, tot i que a velocitat de contagi ha disminuït i se situa a l'entorn de l'1,4 –encara molt lluny de la situació òptima inferior a l'1–.

 

Edicions locals