L'Ajuntament obre una nova convocatòria de 103.000 euros en ajuts al comerç i les contractacions

Les sol·licituds es poden presentar fins al 19 de desembre

Economia

En el marc de les mesures del Pla Covid de suport al sector econòmic, l’Ajuntament ha obert dues convocatòries d’ajuts: una per a la restauració i el comerç afectat econòmicament per la Covid-19 i una altra per al foment de la contractació, l’emprenedoria i els projectes de l’Economia Social i Solidària.

La primera, dotada amb 63.000 euros, s’adreça a persones autònomes, restauració, comerç al detall i similars, amb seu a Montornès, i que hagin vist reduïts els ingressos a la meitat a causa de les mesures aplicades per combatre la Covid- 19. L’objectiu és ajudar a reactivar i impulsar el sector comercial, de restauració i serveis i fomentar la competitivitat d’aquests sectors. La quantia de la subvenció serà de 1.000 € per als/les sol·licitants que compleixin els requisits establerts en aquestes bases.

La segona línea d’ajuts, dotada amb 40.000 euros, va destinada a la contractació de persones de la Borsa de Treball de Montornès i a les que posin en marxa un projecte d’emprenedoria. Com a novetat, la convocatòria també incorpora la posada en marxa de projectes relacionats amb l’Economia Social i Solidària. Els ajuts oscil·len entre els 1.500 i 2.500 euros per contractació, amb un màxim de 5 per empresa. Per als projectes d’emprenedoria i Economia Social i Solidària es preveuen ajuts de 3.000 euros.

El novembre de l'any passat, l'Ajuntament va obrir una primera línia d'ajuts similar amb una dotació de 90.000 euros. Un cop acabat el termini, el departament municipal d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC) va rebre gairebé una seixantena de sol·licituds d'ajudes.

Edicions locals