El nombre d'ingressats per Covid a l'Hospital continua creixent moderadament

Aquests dimecres hi havia 18 casos de positius en una PCR, mentre fa una setmana n'eren 14 i fa 15 dies, 10

Societat

L'empitjorament de les dades epidemiològiques de les darreres setmanes s'han anat notant a l'Hospital General de Granollers, que aquest dimecres té 18 persones ingressades que han donat positiu en una PCR. El creixement es manté des de fa setmanes, de manera que fa una setmana, hi havia 14 pacients Covid ingressats, i fa 15 dies, 10. Afortunadament se suma una nova setmana en què la malaltia no ha provocat cap defunció al centre hospitalari, que acumula 313 morts des de l'inici de la pandèmia, el març de l'any passat.

Pel que fa a les altes acumulades, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha informat que, des del març de 2020, se n'han donat 2.043, de les quals 5 han estat aquesta darrera setmana.

A l'augment de contagis del darrer mes, se suma ara l'alerta per una nova variant del coronavirus, l'anomenada òmicron, que encara no se sap com actuarà però que s'apunta que pot ser més transmissible. De fet, aquest dimecres Salut ha determinat que els contactes estrets de persones que puguin estar contagiades amb la variant òmicron del coronavirus hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats. Es consideraran sospitosos de contagi amb l'òmicron els viatgers de països del sud d'Àfrica que donin positiu o bé quan es detecti la variant en els cribratges, que s'han començat a fer de forma aleatòria al 20% de les PCR. Ara com ara, amb la variant delta dominant, els contactes amb pauta completa no han de seguir quarantena, però sí que es fan una prova i, en cas de ser positiva, s'han d'aïllar.

 A tot el país, l'índex de risc de rebrot segueix creixent i ha passat de 223 a 335 en una setmana, mentre que a Granollers, on ja es disparava la setmana (566) és ara de 408. Aquesta setmana un dels municipis amb unes de les dades més altes del país és les Franqueses, que situa el risc de rebrot a 1.033 –fa una setmana era de 382–, mentre que al conjunt de la comarca l'índex és idèntic al del conjunt del país.

A Granollers la incidència acumulada de la setmana (IA7) és de 187,29 casos confirmats per cada 100.000 habitants, mentre que a les Franqueses és de 283,84.  En canvi, la velocitat de contagi (Rt) ha anat a millor en la darrera setmana, de manera que s'ha passat de 3,16 a 1,23 a Granollers, i de 2,71 a 2,57 a les Franqueses.

Edicions locals