Correfocs i cercaviles per celebrar el patró de Montornès

Després que la pandèmia frustrés les festes del 2020, les entitats populars retornaran el foc i el seu bestiari als carrers de Montornès

Cultura

Imatge del correfoc del 2019; enguany el Ball de Diables oferirà una activitat amb foc i una altra sense foc
Imatge del correfoc del 2019; enguany el Ball de Diables oferirà una activitat amb foc i una altra sense foc | Josep Flores / Arxiu

Montornès es vesteix de gala aquests dies per celebrar les festes de tardor en honor al patró del poble, Sant Sadurní. Després que l'any passat s'haguessin d'anul·lar les celebracions a causa de les restriccions per la pandèmia, enguany les entitats populars del poble retornaran el foc i les cercaviles als carrers del municipi.

El Ball de Diables i Drac de Montornès celebrarà dissabte el retorn de la festa de Sant Sadurní amb dos correfocs ben especials –un sense foc i un altre amb foc–. A les 18 h arrencarà l'activitat sense foc, amb un recorregut que sortirà de la plaça de Pau Picasso i passarà pels carrers Major, Jacint Verdaguer i Jaume Balmes fins a arribar a la plaça de la Font. Allà, a les 18.30 h arrencarà el correfoc amb foc, que passarà pel carrer Jaume Balmes i pel passeig Jacint Verdaguer, i acabarà a la plaça Joan Miró.

Diumenge serà el torn per a dues cercaviles més. Al matí tindrà lloc la cercavila de Sant Sadurní, amb la Colla de Geganters, el Ball de Diables i Drac de Montornès i el Centre d'Estudis. A les 11 h, el veïnat podrà assistir a la plantada de figures que hi haurà a la plaça dels Remences, amb el drac petit, el drac Ceballot, el Bou, els Gegants de Montornès i el Ball de Diables infantil. Mitja hora més tard arrencarà un recorregut que passarà pel carrer Major fins a arribar a la plaça de Pau Picasso. Tot seguit, es realitzaran diversos balls de lluïment i el bateig dels nous infants que formaran part de la colla de Diables.

A la tarda, la Penya Pere Anton encapçalarà l'esdeveniment ¡Toma Batukada!, una cercavila a ritme de batucada  i una de les novetats del programa de les Festes de Tardor. Tot plegat arrencarà a les 16 h a Can Saurina i finalitzarà a l'Sputnik Gastrobar. La batucada anirà a càrrec de Barné Batuqué, una companyia barcelonina de tabalers brasilers.

Edicions locals