María López, subcampiona del món per equips a Dubai amb Espanya

El conjunt estatal, amb la lluitadora del Karate Montornès, va perdre la final contra el Japó

Esports

María López, subcampiona del món per equips a Dubai amb Espanya
María López, subcampiona del món per equips a Dubai amb Espanya | RFEK

Montornès del Vallès

María López, del Club Karate Montornès, s'ha proclamat subcampiona del Món amb Espanya en la modalitat de kata per equips. L'esportista montornesenca ha pres part a la cita internacional amb la selecció espanyola al Mundial, que va tenir lloc del 16 al 21 de novembre a Dubai, als Emirats Àrabs Units.

La trajectòria esportiva de María López, de 25 anys, va fer un salt de qualitat al setembre, quan va entrar a l'equip de kata femení i va estrenar-se amb l'or a la Premier League d'El Ciare, a Egipte. La montornesenca va formar part de l'equip karateka estatal amb les lluitadores Raquel Roy i Lidia Rodríguez. Des d'aleshores, totes tres han format l'equip de kata de la selecció absoluta d'Espanya, amb un nou èxit a la segona jornada de la Premier League de Moscou, a Rússia, amb una plata.

Al Mundial, totes tres van aconseguir arribar a la final, però no van poder superar al Japó, que va guanyar la medalla d'or. Les nipones van aconseguir una puntuació de 27,36, mentre que l'equip estatal va fer un 26. De fet, l'equip espanyol femení va aconseguir fa tres anys també el subcampionat amb Roy i Rodríguez, tot i que en aquesta ocasió ha entrat al triplet de lluitadores la montornesenca.

Edicions locals