Tornen a créixer lleugerament els ingressats per Covid-19 a l'Hospital

El risc de rebrot es dispara i a Granollers es multiplica per 7 en una setmana

Societat

Torna la preocupació als centres sanitaris per l'augment de contagis de la Covid-19, malgrat l'alt índex de vacunació –a Granollers més del 80% de la població està vacunada–. Aquesta setmana les dades epidemiològiques s'han disparat i l'empitjorament d'aquests indicadors en les darreres setmanes s'ha començat a traslladar també als centres sanitaris. Els CAP han vist com augmenten les visites vinculades als símptomes del coronavirus i l'Hospital de Granollers ha sumat nous pacients positius en una PCR que han necessitat ingrés.

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers ha informat que aquest dimecres hi ha 14 casos de Covid-19 positius ingressats, 4 més que fa una setmana. Tot i el creixement moderat dels ingressos, actualment a la Unitat de Cures Intensives (UCI) hi ha menys casos de coronavirus –3 pacients dels 15 que en total necessiten cures intensives arran d'altres patologies–. Afortunadament, fa setmanes que no es produeix cap defunció a l'Hospital arran de la Covid, tot i que n'acumula 313 des de l'inici de la pandèmia el març de 2020.

D'altra banda, el centre ha donat una desena d'altes a pacients Covid aquesta setmana i, des de l'inici del març de l'any passat, les altes acumulades són 2.038.

Tot i la relativa tranquil·litat, els professionals del centre sanitari estan a l'expectativa de quina serà la translació de l'actual elevat risc de rebrot als hospitals. A tot el país, l'índex ja ha passat a ser alt (223), mentre que a Granollers s'ha disparat i en una setmana el risc de rebrot s'ha multiplicat per 7, arribat a 566. A les Franqueses és de 382, també per sobre de la mitjana comarcal (258) i catalana.

A Granollers d'incidència acumulada de la setmana (IA7) és de 146,13 casos confirmats per cada 100.000 habitants, mentre que a les Franqueses és de 114,61, i al conjunt del Vallès Oriental i de Catalunya volta el centenar. A l'hora d'analitzar aquestes dades, cal tenir en compte que la Comissió de Salut Pública es planteja revisar els llindars d'aquests barems, de manera que el risc baix sigui de 50 a 100 casos per cada 100.000 habitants, el risc mitjà de 100 a 300, el risc alt de 300 a 500 i el risc extrem a més de 500 casos.

La velocitat de contagi (Rt) també ha anat a pitjor en aquest període i ha passat d'1,49 la setmana passada al 3,16 d'ara a Granollers. A les Franqueses l'Rt també és molt alt, un 2,71, mentre que al conjunt del país és d'1,38 –segons les dades actualitzades aquest dimecres–.

Edicions locals