L'esquiada jove i una Silent Party, propostes més votades dels pressupostos joves

Uns 200 joves han pres part en les votacions dels pressupostos participatius Kosmos

Societat

L'esquiada jove i una Silent Party, propostes més votades dels pressupostos joves
L'esquiada jove i una Silent Party, propostes més votades dels pressupostos joves | FOTO: Ajuntament de Montornès

L’esquiada jove, per al jovent de 12 a 16 anys, i la Silent Party, per als joves de 17 a 30 anys, han estat les propostes amb més suports en les votacions que s'han fet en el marc dels pressupostos participatius juvenils Kosmos.

Al voltant de 200 joves participaven diumenge en la 4a Assemblea Jove, per decidir quines activitats seran finançades a través del Departament de Joventut de l'Ajuntament el proper any.

El total del pressupost és de 45.000 euros: 25.000 euros per a propostes genèriques, 5.000 euros per a iniciatives solidàries i 15.000 euros per a inversions a la via pública.

Del centenar de butlletes rebudes durant el procés de presentació d’idees, l’equip de Joventut va concretar 32 propostes que finalment van arribar a la votació de l’Assemblea Jove. De les 32 propostes a valorar, els joves van escollir-ne un total de 18. 

Les activitats més votades entre els joves de 12 a 16 anys van ser les excursions a la neu, a Port Aventura i les sortides de l’Estiu Jove. Li van seguir l’espai de videojocs del Festival d’Oci Alternatiu de Montornès (FOAM) i el Túnel del Terror, que tornarà a consistir en dos espectacles l'any vinent.

Pel que fa al bloc de propostes per a joves de 17 a 30 anys, la Silent Party (una festa en què els i les assistents escolten la música a través d’auriculars) ha encapçalat la classificació. També se’n duran a terme d’altres com un festival d’skate; dansa urbana i batalla de galls; el FOAM, i la II Jornada Animalista i Mediambiental de Montornès (JAMMon).

La novetat introduïda en aquesta edició dels pressupostos Kosmos ha estat que els i les joves han pogut proposar inversions a l’espai públic. En aquest apartat, el projecte que va recollir més vots té a veure amb la creació d’un circuit de calistènia.

Pel que fa a la reserva de diners per a activitats de caràcter solidari, que es farà per segon any consecutiu, el jovent va donar llum verda a la segona edició del projecte d’acompanyament "Mentoria Jove" i a una festa de l’escuma solidària.

Edicions locals