Tret de sortida a les festes de Sant Sadurní

L'Escola de Música, Dansa i Aula de Teatre enceta la programació, que concentra la majoria d'actes entre el 27 i el 29 de novembre

Cultura

| Juanjo Bermejo

L'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre serà l'encarregada aquest cap de setmana d'obrir el programa d'activitats de les Festes de Tardor que cada any se celebren per Sant Sadurní, i que enguany concentraran els actes centrals entre el 27 i el 29 de novembre.

Les Festes de Tardor començaran aquest dissabte 20 de novembre amb l’espectacle 3,2,1 IMPRO a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, que també ha programat altres espectacles dins del programa festiu com són la Festa de Santa Cecília (21/11), el musical Carrer Q (28/11), l’espectacle Trencadís teatral (11/12) i el Creadansa Dones artistes (12/12).

Al llarg dels tres dies d’actes centrals de les Festes de Tardor, el veïnat podrà tornar a veure algunes de les figures populars de Montornès en acció, sense necessitat de reservar entrades.

El 27 de novembre a la tarda, després de la presentació de l’Associació Cultural Palau Dalmanla al Teatre Margarida Xirgu, el Ball de Diables i Drac de Montornès oferirà el Sant Correfoc. La plaça de la Font, el carrer de Jaume Balmes i la plaça de Joan Miró esdevindran un nou infern diabòlic d’espurnes i petards a ritme de tabals i gralles.

L’endemà al matí, mentre se celebra un nou ral·li fotogràfic de Sant Sadurní, la mateixa entitat, amb la Colla de Geganters i el Centre d’Estudis de Montornès, realitzaran la tradicional cercavila des de la plaça dels Remences fins a la plaça de Pau Picasso.

Per celebrar la diada local, el 29 de novembre, la Cobla Ciutat de Girona posarà la banda sonora a una ballada de sardanes a la plaça de Joan Miró.

Els esports també seran presents amb l'Open de Sant Sadurní del Club Tennis Montornès el cap de setmana del 27 i 28 de novembre. El matí del 27 de novembre també se celebrarà un concurs de petanca i bitlles i l’AE Lleure Montornès oferirà una cursa d’orientació i una sardinada solidària amb La Marató de TV3.

Altres propostes esportives de les festes seran la presentació dels equips del CB Vila de Montornès (28/11), el campionat d’escacs (29/11), el torneig de petanca (6/12) i el torneig autonòmic de futbol taula (19/12).

Edicions locals