Es mantenen la desena de positius de Covid ingressats a l'Hospital

A Granollers el risc de rebrot és moderat però creix, i al conjunt de la comarca ja és alt

Societat

Des de fa unes setmanes que el nombre de positius de Covid-19 ingressats a l'Hospital General de Granollers volta la desena de persones. De fet, aquest dimecres hi ha justament 10 ingressats per coronavirus, 1 més que fa una setmana. Tot i la contenció de casos als centres hospitalaris, les dades epidemiològiques han anat empitjorant fins que al conjunt del país el risc de rebrot torna a ser alt.
 

Segons les dades facilitades per la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, aquesta setmana el centre ha donat 3 altes, de manera que n'acumula 2.028, i no ha hagut de lamentar cap defunció, tot i que la setmana anterior se'n van produir 3 i el centre acumula, des de l'inici de la pandèmia el març de l'any passat, 313 morts de persones positives de Covid-19.

En els darrers 15 dies, el risc de rebrot a Granollers ha anat augmentant, tot i que es manté moderat –en la darrera setmana ha passat de 67 a 80, i en fa dues era de 46–. La velocitat de contagi (Rt) també ha anat a pitjor en aquest període i ha passat de 0,70 fa 15 dies a 1,49, fa una setmana, i a l'1,52 d'aquest dimecres –és a dir que cada persona positiva de Covid-19 en contagia 1 i mitja–. En canvi, a les Franqueses les dades epidemiològiques han millorat en aquesta darrera setmana i ha passat d'un risc de rebrot de 60 a 46, i d'una RT de 2 a 1,01.

Les dades han empitjorat clarament al conjunt del país, amb un risc de rebrot de 141 i un Rt d'1,45, i al del Vallès Oriental, en què s'ha passat d'un risc moderat de 56 a 137, amb una velocitat de contagi de l'1,8 –amb unes mitjanes que responen en bona part a les males dades registrades a Mollet–.

Edicions locals