L'Hospital detecta un lleu repunt d'ingressats positius de Covid-19

En relació a dimecres passat s'ha passat de 5 a 7 pacients, i s'han donat 3 altes

Societat

| Xavier Solanas

Mentre que la setmana passada, el nombre d'ingressats positius de Covid-19 a l'Hospital de Granollers queia a la meitat, en aquests darrers 7 dies s'ha detectat un cert repunt, després d'uns dies en què també les dades epidemiològiques han empitjorat. Així, segons les xifres facilitades per la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, s'ha passat de 5 als 7 ingressats d'aquest dimecres.

Pel que fa a les persones que han superat la malaltia al centre sanitari granollerí, des de l'inici de la pandèmia s'hi acumulen 2.010 altes, de les quals 3 s'han donat aquesta setmana. Des del març de 2020, l'Hospital també acumula 311 defuncions de persones que hi van ingressar per Covid-19. En les darreres setmanes, però, les morts han disminuït moltíssim respecte a l'any passat.

La situació a l'UCI també ha millorat i fa setmanes que hi ha places suficients i la majoria de malalts que necessiten cures intensives tenen altres patologies que no tenen res a veure amb la Covid. En total hi ha 15 pacients a l'UCI, dels quals 4 positius de coronavirus.

Repunt del risc de rebrot

Les bones dades epidemiològiques de finals de setembre i principis d'octubre van trigar unes setmanes a traduir-se en un descens de malalts a l'Hospital. En canvi, sembla que l'empitjorament dels indicadors podria haver-se palesat ja en un cert repunt, encara que lleuger, d'ingressats.

Mentre que fa 15 dies el risc de rebrot de la Covid a Granollers era el més baix des que s'informa d'aquest índex (1) i la setmana passada ja se situava en un nivell moderat (35), aquest dimecres, segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot ja era de 122, un índex que es considera ja alt. Tampoc es troba en una situació òptima la velocitat de contagi –Rt– (2,38), un índex similar al de la setmana passada, però que significa que cada positiu de Covid contagia més de dues persones. A Granollers la taxa de confirmats per PCR o test d'antígens de la darrera setmana se situa en 36,57 per cada 100.000 habitants, mentre que a les Franqueses és de 34,90. També el risc de rebrot (85) i de contagi (1,69) augmenten a les Franqueses, tot i que són menors que els granollerins i s'apropen més a la mitjana comarcal (55 de risc de rebrot i 1,55 d'Rt), que es troba en una situació pitjor que la del conjunt del país (49 i 1,08).

Edicions locals