L'alemanya Evonik compra Infinitec Activos, especialitzada en productes per a la indústria cosmètica amb planta a Montornès

L'empresa barcelonina ampliarà instal·lacions i incrementarà en un 50% la plantilla amb una inversió de 500.000 euros

Economia

L'alemanya Evonik compra Infinitec Activos, especialitzada en productes per a la indústria cosmètica amb planta a Montornès
L'alemanya Evonik compra Infinitec Activos, especialitzada en productes per a la indústria cosmètica amb planta a Montornès

ACN

El gegant alemany Evonik, referent en el sector de les especialitats químiques, ha tancat la compra de la catalana Infinitec Activos, amb planta de producció a Montornès, especialitzada en el desenvolupament de principis actius i sistemes d'alliberament per a la indústria cosmètica.

L'operació, formalitzada el juliol passat i amb un import que no ha transcendit, suposarà la integració dels laboratoris ubicats al Parc Científic de Barcelona i la planta de producció que Infinitec té a Montornès del Vallès, al carrer de Can Parellada, a la divisió 'Nutrition & Care' d'Evonik. Així, els 47 empleats d'Infinitec passaran a ser treballadors del grup alemany. L'operació, a més, contempla una inversió de 500.000 euros perquè el grup català ampliï instal·lacions i incrementi un 50% la plantilla.

En un comunicat publicat aquest dimarts, Infinitec destaca que l'operació no suposarà el trasllat de les seves instal·lacions i que els seus cofundadors, Alonso Hidalgo i Josep Maria Borràs, conservaran el càrrec executiu al capdavant de la companyia. Pel que fa a Evonik, la multinacional espera reforçar el seu negoci d'ingredients actius de base natural i sistemes d'alliberament innovadors i augmentar el seu volum del 25% actual al 50% el 2030.

Per un dels cofundadors i alhora director d'innovació d'Infinitec, Alfons Hidalgo, l'acord "no només portarà beneficis als clients i a totes dues empreses, sinó que també generarà noves oportunitats en tota la cadena de valor del mercat de la cura personal i la cosmètica".

Fundada l'any 2006 al Parc Científic de Barcelona, Infinitec Activos va tancar l'exercici 2020 amb una facturació de 6,7 MEUR, un 18% més que l'exercici anterior. El 80% de les seves vendes provenen de l'estranger, amb una cartera de clients que inclou noms com Unilever, La Prairie o Clarins. Avui dia compta amb 47 empleats de set nacionalitats, una xarxa de 35 distribuïdors a tot el món i una planta de 1.500 metres quadrats a Montornès del Vallès.

Per la seva banda, Evonik va registrar unes vendes de 12.200 MEUR i un benefici operatiu de 1.910 MEUR l'any 2020. La seva plantilla supera els 33.000 empleats i té presència en més de cent països.

Edicions locals