L'Hospital supera les 2.000 altes donades a pacients tractats arran de la Covid

Aquest dimecres hi ha 10 ingressats per coronavirus, dels quals 4 estan a la Unitat de Cures Intensives

Societat

| Xavier Solanas

Fa més d'un any i mig que l'Hospital General de Granollers ha hagut de treballar amb el repte afegit de fer front a una pandèmia. Des de llavors, el centre sanitari ha donat l'alta a 2.003 persones que hi havien ingressats per un positiu de Covid-19 (8 persones durant la darrera setmana). Tot i la millora important de les dades epidemiològiques, l'Hospital fa dies, però, que es troba que el descens de pacients de coronavirus s'ha estancat i volta la desena de persones.

Concretament, segons les dades de la Fundació Hospital Asil de Granollers, aquest dimecres hi ha ingressades 10 persones que han donat positiu en una PCR, mentre que tot just fa una setmana n'eren 11 –3 més que el dimecres anterior–. Tot i mantenir aquesta desena de casos, en el darrer mes el centre no ha hagut de lamentar cap defunció de malalts Covid. Des del març de 2020 n'acumula 310.

La situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) també ha millorat i dimecres hi havia ingressades 4 persones arran de la Covid, del total de 15 pacients que l'Hospital té actualment a l'UCI.

El risc de rebrot es manté baix

El risc de rebrot de la Covid a Granollers és el més baix des que s'informa d'aquest índex. Si la setmana passada ja es considerava baix  i era de 21, aquesta setmana se situa a 4, molt per sota de la mitjana catalana (42) i del conjunt del Vallès Oriental (21) –de tota manera ambdues xifres són inferiors de les que fa 7 dies–. A les Franqueses, tot i que la setmana passada es presentava un risc moderat (100), el Departament de Salut informava aquest dimecres que era d'1.

L'índex de la velocitat de contagi (Rt) tant a Granollers com a les Franqueses és també molt positiu, amb un 0,28 i un 0,03 respectivament, mentre que al Vallès Oriental és de 0,48, també per sota de la mitjana catalana (0,78).

L'índex d'incidència acumulada a 7 dies (IA7) –casos confirmats–, és a Granollers de 3,17 persones per cada 100.000 habitants.

Edicions locals