Comuns i ERC de Montornès defensen l'apujada de l'IBI com una aposta "valenta"

Els portaveus de totes dues formacions valoren l'acord per tirar endavant les ordenances fiscals

Política

Comuns i ERC de Montornès defensen l'apujada de l'IBI com una aposta "valenta"
Comuns i ERC de Montornès defensen l'apujada de l'IBI com una aposta "valenta"

Una negociació "sincera" i "posant per endavant el municipi". Així han qualificat els portaveus de Montornès en Comú i ERC Montornès l'acord per tirar endavant les ordenances fiscals per a l'any que ve, que contemplen una revisió de l'IBI a l'alça.

El portaveu dels comuns, Jordi Delgado, explicava que després de "bastants anys" de no revisar l'Impost de Béns Immobles, l'acord planteja "petits increments en el 84% de tots els rebuts, en una franja de 0 a 500 euros, un increment de 5,5 euros anuals que aportarà 160.000 euros més a les arques municipals", deia Delgado, qui defensava la pujada de l'impost: "Tenim reptes d'intervenció en polítiques socials i de reactivació econòmica i necessitem equilibrar la minva d'ingressos que està tenint Ajuntament", deia aquest dimarts en una compareixença conjunta amb el portaveu d'ERC, Sergi Martínez.

Més enllà de l'increment de l'IBI, les taxes d'enguany presentaran alguns canvis de tipus normatiu i de redacció, "no pas aspectes econòmics". A més, la taxa de residus quedarà congelada, però es mantindran les bonificacions implantades amb la Covid, que s'allargaran un any més.

Pel que fa a l'elaboració del pressupost per a l'any vinent, els portaveus de les dues formacions apuntaven que els dos eixos principals seran el manteniment de les polítiques socials i la millora de l'espai públic. "Per més que sembli que la pandèmia remet hem de mantenir les polítiques socials i també hem de continuar amb el procés de millora de la via pública, ja pactat en el pressupost anterior", explica Delgado.

Valoració de l'acord

Tots dos portaveus han mostrat la seva satisfacció davant l'acord d'ordenances i el preacord per aprovar també els pressupostos. "És un acord molt positiu perquè les dues formacions tenim plantejaments diferents i arrels polítiques diferents, però estem trobant punts d'acord posant per endavant el municipi", deia Delgado.

Per la seva part, Martínez recordava que l'acord arriba després de negociacions anteriors, com l'aprovació conjunta dels pressupostos de 2021, unes negociacions que considera "properes i sinceres". "Debatem i fem plantejaments que pensem que són el millor per al poble. Taules de negociació com aquestes són necessàries perquè són molt enriquidores", assegurava el portaveu d'ERC. "En l’àmbit ideològic els dos partits tenim molts punts en comú i ens hi podem trobar i, a escala local, és on més proximitat podem tenir els partits perquè al final tots som veïns", asseverava Martínez.

Pel que fa a l'acord en si, el portaveu d'ERC defensava l'increment de l'IBI. "El més còmode és estar en la posició del no, no apujar impostos, però hem fet un exercici de responsabilitat", opinava. "Qui digui que amb menys diners es poden fer més coses simplement menteix", etzibava.

Per la seva part, Delgado assegurava que s'han mantingut reunions amb tots els grups però no hi ha hagut la mateixa entesa que amb ERC. "Ens hauria agradat ampliar més aquesta base, però no tothom ha tingut la valentia d'arribar a aquests acords de progrés", deia Delgado, qui agraïa el suport d'ERC, amb qui "seguirem treballant-hi segur perquè creiem que estan havent resultats i ens hi sentim còmodes", concloïa.

 

 

 

 

 

Edicions locals