El nombre d'ingressats per Covid a l'Hospital s'estabilitza a la baixa

Aquesta setmana s'han donat 9 altes i no s'ha produït cap defunció

Societat

| Xavier Solanas

El nombre d'ingressats positius de Covid-19 a l'Hospital de Granollers fa setmanes que va a la baixa i s'està estabilitzant en menys d'una desena de persones. De fet, segons les dades de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers aquest dimecres hi ha 8 casos de coronavirus positius, un menys que els reportats dimecres passat.

A més, a diferència de la setmana passada, en aquesta no s'ha produït cap defunció, de manera que la xifra de morts acumulades al centre des de l'inici de la pandèmia el març de l'any passat es manté en 310.

La situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) també ha millorat substancialment, de manera que els malalts Covid ocupen 4 places –una menys que la setmana passada–. Pel que fa al total de pacients de l'Hospital –amb altres patologies– que requereixen cures intensives, sí que s'ha produït un augment, ha que la setmana passada n'eren 13 i ara, malgrat que els pacients Covid van a la baixa, n'hi ha 17.

D'altra banda, l'Hospital des de març de 2020 ha donat 1.934 altes a malalts que havien ingressat per Covid-19, de les quals 9 han estat aquesta darrera setmana, una xifra similar als 7 dies anteriors.

Repunt de la velocitat de contagi a Granollers

La situació epidemiològica arreu del país ha millorat moltíssim en les darreres setmanes. Amb tot, a Granollers, segons les dades del Departament de Salut, s'ha detectat un rebrot en la velocitat de contagi (Rt), que en una setmana ha passat de 0,50 a 1,95 –cada contagiat encomana el coronavirus a dues persones–. En canvi, a les Franqueses i al conjunt de la comarca, l'Rt segueix al voltant del 0,8, un pèl més baix que la mitjana catalana (0,93).

Així, el risc de rebrot es manté a 13 a Franqueses (molt baix), i a Granollers es duplica i arriba a 59, una xifra similar a la del conjunt del país (60) i lleugerament superior a la del Vallès Oriental (40).

L'índex d'incidència acumulada a 7 dies (IA7) –casos confirmats–, continua sent inferior a Granollers (19,01 persones per cada 100.000 habitants) que en el conjunt de Catalunya (29,90). I a les Franqueses és excepcionalment baix: 9,93.

Edicions locals