La Generalitat preveu tenir desmantellat el peatge de la C-33 a Mollet el novembre

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del Govern, Jordi Puigneró, ha assistit aquest dilluns als treballs d'enderroc

Societat

La Generalitat preveu tenir desmantellat el peatge de la C-33 a Mollet a finals d'octubre
La Generalitat preveu tenir desmantellat el peatge de la C-33 a Mollet a finals d'octubre

Mollet del Vallès

El peatge de la C-33 estarà totalment desmantellat a finals del mes d'octubre o a tot tardar, a principis de novembre. Així ho ha determinat el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, qui ha assistit aquest dilluns a Mollet als treballs d'enderroc de les cabines centrals del peatge d'aquesta via que es va alliberar el passat 31 d'agost.

El vicepresident, qui ha estat acompanyat del director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha informat que aquesta actuació a la C-33 i la que també s'ha començat als tres peatges de la C-32,  "demostra que nosaltres estàvem preparats des del primer dia quan es va prendre la decisió d'eliminar els peatges a Catalunya i així es va demostrar amb la licitació que es va adjudicar tan bon punt es van eliminar els peatges".

Una previsió que segons el vicepresident de la Generalitat no ha tingut el Govern espanyol: "L'estat com sempre va tard a Catalunya i ho estem veient amb els peatges de l'AP7 i l'AP2 on ni tan sols, no és que no hagin començat les obres, si no és que tampoc no sabem ni si s'han iniciat els procediments de licitació d'aquestes obres".

En aquest sentit Puigneró ha demanat explicacions a l'Estat: "Per part de la Generalitat hem fet arribar les nostres queixes, però avui les fem públiques. Tenint present que es van aixecar els peatges el 31 d'agost és inacceptable com l'estat va tan tard. Demano i exigeixo que s'iniciï com més aviat millor la demolició d'aquests peatges de l'AP7 i l'AP2", ha asseverat el vicepresident català qui ha afirmat que aquest retard "va en detriment dels ciutadans a Catalunya i del tràfic a Catalunya".

Planificació dels treballs a la C-32 i C-33

En les primeres setmanes, s’han desmuntat i reposat instal·lacions i serveis, i s’han enderrocat diversos elements de formigó. Des de la setmana passada, s’estan desmuntant els elements pròpiament de les marquesines; per motius de volums de trànsit i eficiència, primer s’han desmuntat els del peatge de Vilassar i aquesta setmana es treballarà als de Mollet. Posteriorment, s’executaran aquests treballs a Arenys i Santa Susanna.

A continuació, es portaran a terme les tasques d’enderrocament i adequació i, finalment, es treballarà en el ferm per dotar a la via dels tres carrils necessaris amb la continuïtat i funcionalitat necessàries per a unes vies d’alta capacitat d’aquestes característiques. Es preveu que entre finals d’octubre i principis de novembre, estiguin alliberats els espais centrals dels quatre peatges.

Aquestes actuacions tenen un pressupost d’uns 5 MEUR, dins del contracte de manteniment d’aquestes vies, adjudicat per 8,4 MEUR el 31 d’agost passat, dia de la finalització de les concessions.

Afectacions de trànsit

Tot i que encara no es tenen dades del possible increment de trànsit en aquestes vies fins ara de pagament, el vicepresident del Govern ha indicat que "fins que els petges no estiguin retirats hi haurà afectacions".

Així mateix ha assenyalat que des de la Generalitat estan treballant conjuntament amb el Servei Català de Trànsit per determinar si aquest alliberament dels peatges ha suposat un augment del pas de vehicles en aquestes vies: "No podem afirmar-ho amb rotunditat, si ens deixem guiar per la percepció, sembla que sí, però necessitem un període més llarg per saber si és així o no", ha apuntat Puigneró, recordant que la fi del pagament dels peatges ha coincidit amb la tornada de vacances.

 

Edicions locals