Els municipis del Vallès Oriental demanen a Interior una junta de seguretat comarcal

L'objectiu és abordar conjuntament problemes com els botellots i coordinar-se en la prevenció i les accions policials

Societat

Els municipis del Vallès Oriental demanen a Interior una junta de seguretat comarcal
Els municipis del Vallès Oriental demanen a Interior una junta de seguretat comarcal

El Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental ha acordat aquest dimecres sol·licitar al Departament d'Interior de la Generalitat la celebració d'una junta de seguretat comarcal en què participin tots els municipis de la comarca i els responsables dels diferents cossos policials. L'objectiu és abordar conjuntament els problemes del territori i coordinar les prioritats i accions pel que fa a la prevenció i seguretat a la comarca.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha explicat que als municipis hi ha preocupació per l'increment de botellots, sobretot des que l'oci nocturn es manté tancat. En aquest sentit, però, ha valorat positivament el desenvolupament de festes majors com les de Corró d'Avall, la Roca o Montornès. "A la comarca no ens hem trobat cap cas greu com el que sí que hem vist en altres indrets –com la UAB–, però hem d'estar alerta", deia Cordero, qui apuntava que policies locals i Mossos d'Esquadra han de reforçar la col·laboració.

En aquesta sessió del Consell d'Alcaldies –el primer de Cordero des que va ser nomenat president del Consell Comarcal– també s'han tractat les incidències de Correus en diferents municipis de la comarca i s'ha actualitzat la informació referent a l'evolució de les dades de la pandèmia al Vallès Oriental. A més, també hi ha participat el nou delegat del Govern a les comarques de Barcelona, Antoni Morral, que s'ha posat a disposició dels municipis per fer d'enllaç amb el Govern de la Generalitat. "Volem afavorir la col·laboració entre administracions i el treball cooperatiu entre ajuntaments, el Govern i els seus departaments", deia Morral.

Edicions locals