Segueix el descens de malalts de Covid-19 ingressats a l'Hospital

Amb tot, aquesta setmana s'ha produït la defunció d'un pacient i el centre ja n'acumula 310 des de l'inici de la pandèmia

Societat

| Xavier Solanas

Novament, aquesta setmana l'Hospital General de Granollers ha reduït el nombre de persones ingressades positives de Covid-19, de manera que ha passat dels 13 casos que hi havia dimecres passat als 9 d'avui. Amb tot, a diferència de la setmana passada, aquesta ha hagut de lamentar una defunció i, des de l'inici de la pandèmia el març de l'any passat, ja n'acumula 310.

La xifra de malalts ingressats ha anat baixant substancialment en les darreres setmanes i la situació a la Unitat de Cures Intensives (UCI) també ha millorat substancialment, de manera que els malalts Covid ocupen 5 places –una menys que la setmana passada i la meitat que fa 15 dies–. En total hi ha 13 ingressats a l'Hospital a l'UCI –4 menys que fa una setmana–.

D'altra banda, l'Hospital des de març de 2020 ha donat 1.925 altes a malalts que havien ingressat per Covid-19, de les quals 8 han estat aquesta darrera setmana, i més d'una trentena aquest setembre.

Risc de rebrot baix

La situació epidemiològica a Granollers i les Franqueses és avui millor que la del conjunt del país i la comarca, i per primera vegada en mesos el risc de rebrot és baix, en un índex de 28 a Granollers i 13 a les Franqueses, mentre que a Catalunya és de 68.

Les dades epidemiològiques són, en general, bones, ja que la velocitat de contagi (Rt) se situa a 0,50 a la ciutat, mentre que al conjunt del país és de 0,85 i de la comarca, a 0,76. També ha millorat moltíssim l'índex d'incidència acumulada a 7 dies (IA7) –casos confirmats–, que a Granollers és d'11,10 persones per cada 100.000 habitants.

Edicions locals