Es liciten les obres de la renovació del paviment esportiu de la pista d'atletisme i del camp de futbol 7

Es poden presentar empreses fins al pròxim 4 d'octubre i el pressupost estimat és d'uns 286.000 euros

Esports

Es liciten les obres de la renovació del paviment esportiu de la pista d'atletisme i del camp de futbol 7
Es liciten les obres de la renovació del paviment esportiu de la pista d'atletisme i del camp de futbol 7

El paviment sintètic de la pista d'atletisme de la zona esportiva municipal Les Vernedes es canviarà. Aquesta era una reclamació dels usuaris del Club Atletisme Montornès des de principis del 2019, quan la instal·lació es va veure afectada pel desbordament del riu Mogent. L'Ajuntament ha publicat l'anunci de la licitació per la contractació de les obres d'execució de la renovació del paviment esportiu de la pista d'atletisme i, de retruc, també el del camp de futbol 7 de la zona esportiva municipal. 

Segons s'assenyala al projecte tècnic, el paviment de cautxú de la pista d’atletisme i de la mitja lluna presenten unes deficiències poc adequades per a l’entrenament i la competició. "La pista s’està utilitzant intensament i s’han dut a terme petits treballs de manteniment, però les inclemències meteorològiques, el temps i l’ús de la superfície de la pista ha comportat la pròpia degradació i desgast del material, amb una pèrdua de la capa superficial de cautxú, fet que provoca una pèrdua de les propietats biomecàniques inicials, la formació de bassals d’aigua en cas de pluja que no el fan apte per a l’activitat esportiva i la pèrdua d’adherència amb el suport", s'assenyala a l'informe. 

La solució per renovar l’actual paviment de la pista d’atletisme que es proposa és la de retirar l’actual paviment de cautxú i executar-ne un de nou a sobre de la base asfàltica. El nou paviment serà un paviment de sintètic executat in situ format per dues capes. Aquesta nova superfície serà homologada per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) i tindrà el control de qualitat de la Federació Internacional Associació d’Atletes (IAAF), així es podran acollir competicions de la Federació Espanyola i Catalana d’Atletisme.

Pel que fa al camp de futbol-7, que està situat al fons de la zona esportiva, la gespa artificial presenta un desgast pel seu ús intensiu i se substituirà per una de nova. Pel que fa a la gespa del camp de dins de les pistes d'atletisme, no es preveu la seva renovació. 

Les empreses podran presentar ofertes a la licitació fins al 4 d'octubre i el pressupost previst del total de l'obra serien uns 286.000 euros. El projecte tècnic va ser aprovat inicialment mitjançant l'acord de la Junta de Govern Local, de passat 28 de juliol de 2021.

Edicions locals