El paretà Miguel Luque guanya la plata als 50 metres braça

Amb aquesta plata, Miguel Luque ja acumula set medalles paralímpiques des de Sydney 2000

Esports

El paretà Miguel Luque guanya la plata als 50 metres braça
El paretà Miguel Luque guanya la plata als 50 metres braça | @Para_swimming / Getty Images

El nedador paretà Miguel Luque ha guanyat aquest matí la medalla de plata als Jocs Paralímpics de Tòquio en la modalitat de 50 metres braça amb un temps de 49:08. Aquesta ha estat, a més, la primera medalla per al Comitè Paralímpic Espanyol.
 

Els altres medallistes han estat el rus Roman Zhdanov, que s'ha endut l'or trencant el rècord del món amb 46:49, i el japonès Takayuki Suzuki ha guanyat la medalla de bronze.

Luque s'havia classificat aquesta matinada per a la final assolint la segona millor marca de la fase classificatòria amb un temps de 50:06.

El paretà encara competirà en dues proves més. El dissabte, 28 d’agost, Luque nedarà a les 2.38 h en la classificatòria dels 150 metres estil, on buscarà un lloc a la final que serà a les 10.27 h. I la darrera prova, els 50 metres esquena, es podrà veure el divendres 3 de setembre a les 2.59 h de la matinada en la fase classificatòria i la final serà a les 11.24 h.

Amb aquesta plata, Miguel Luque ja acumula set medalles paralímpiques, dos ors a 50 metes de braça a Sydney i a Atenes, dos argents també en 50 metres de braça a Londres i Rio de Janeiro, i dos bronzes, un en 50 metres de braça a Pequín i l’altre en 4x50 metres d’estils a Atenes.

Edicions locals