L’índex d’accidents greus a les vies del Baix Vallès baixa

La B-500 continua sent un punt negre per als motoristes

Societat

El percentatge d’accidents amb morts i ferits greus a les carreteres baixvallesanes va disminuir el 2011, segons l’estudi EuroRap, que ha elaborat el RACC. La via que ha registrat una disminució més notable ha estat la carretera C-17, tant en el tram entre Mollet i Lliçà com en el que va de Mollet a Barcelona.

En concret, en el tram de la C-17 entre Barcelona i Mollet la sinistralitat greu ha baixat d'un índex del 4,7 al 3,67. En la via entre Mollet i Lliçà, els accidents s'han rebaixat del 5,3 al 3,67.
Un dels que havia estat un punt negre viari a la zona, la C-35 entre Parets i Granollers també ha vist reduïts lleugerament el nombre d'accidents greus, i se n'han registrat un índezx del 0,67 pel 0,70 de l'any anterior. Pel que fa a la BV-5001, la carretera de La Roca, el tram entre Montcada i Martorelles també ha registrat una reducció del risc d'1,70 a 1,33 i el tram entre martorelles i Vilanova es manté amb la mateixa accdientalitat.
Pel que fa als accidents per tipologia de vehicles, la carretera B-500 entre Badalona i Mollet continua sent la més perillosa de la comarca per als motoristes i una de les que registra més sinistres de motos de Catalunya. Amb tot, enguany s’ha rebaixat l’índex d’accidents greus que ha passat del 13,3% de 2010 al 8,51% de 2011.

Edicions locals