La Seguretat Social dóna de baixa la plantilla de Comunicació21 per impagament

Una quinzena de treballadors de capçaleres com 'Línia Vallès' es queden a l'atur

Societat

Una quinzena de treballadors del grup Comunicació21, que aplega Línia Vallès i altres capçaleres semblants a Barcelona, s’han quedat a l’atur, després que el 10 d’octubre descobrissin que la Seguretat Social els havia donat de baixa d’ofici per impagament per part de l’empresa. “Ho vam saber perquè un de nosaltres va rebre un sms” d’aquest organisme al mòbil.

A partir d’aquí i tirant del fil, la plantilla de periodistes, comercials, administratius, maquetadors i distribuïdors es va adonar que la situació els afectava a tots i, segons indiquen en un comunicat conjunt, el deute amb la Seguretat Social seria superior als 139.000 euros. Els treballadors asseguren que l’editor, David Centol, també deu diners “a Hisenda i d’altres, com per exemple companyies de subministrament i alguns dels propietaris dels locals on s’han ubicat les oficines del grup editorial, a més de proveïdors”.
Segons els empleats, quan van demanar explicacions, Centol els hi va proposar transferir-los a una altra de les quatre empreses que ha creat. “Era la seva estratègia per restablir la normalitat a la vida diària de l’empresa”, diuen i asseguren que “durant uns mesos havíem de treballar en negre”. La plantilla explica que no va acceptar la proposta i la setmana passada van rebre la carta d’acomiadament amb el reconeixement de la improcedència i una indemnització “que no sabem si arribarem a cobrar”. Els treballadors diuen que se senten “enganyats” per l’editor que asseguren que pretén continuar l’activitat, “caldria veure amb quin equip”.
[Adjuntem la carta íntegra que els extreballadors han fet arribar a Redacció.]

D'altra banda, l'editor David Centol ha afirmat, per mitjà del mateix portal Comunicació21, que la setmana passada “es van pactar els acomiadaments amb els empleats, i es va acordar el marge de fins a un any per liquidar les indemnitzacions, de 45 dies per any treballat”. Segons ha recordat, el 2008 es va produir “un cas similar i es van pagar totes les indemnitzacions, com es farà novament en aquest cas”.
“No vull ni puc amagar les dificultats econòmiques que estem patint, i no es podria entendre d’una altra manera en l’entorn econòmic tan hostil. Però com sempre passa en aquests casos, els afectats i acomiadats no s’ho poden prendre bé, cosa que entenc. I jo, com a petit editor, sóc especialment vulnerable a tot tipus d’atac indiscriminat. Vull deixar constància de la meva absoluta capacitat per garantir la continuïtat de les publicacions. Afortunadament, disposo d’un equip de col·laboradors molt estret que em dóna suport”, assegura en un comunicat Centol.
Així, Centol ha assegurat la continuïtat de les 13 capçaleres de proximitat.

Edicions locals