Vilanova abandona Vallès Visió

L'Ajuntament vilanoví deixa de formar part del canal de TDT baixvallesà per motius econòmics

Societat

Vilanova deixarà de formar part de Vallès Visió l’1 de gener de 2012. Així ho va aprovar dijous el ple de l'Ajuntament vilanoví que ja en el darrer plenari del Consorci Teledigital Mollet, òrgan gestor del canal televisiu, va informar de les intencions de deixar l'ens per motius econòmics.

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova ha donat llum verda a l'abandonament del Consorci Teledigital Mollet i, per tant, deixar Vallès Visió. L'alcalde, Oriol Safont, va lloar la tasca dels professionals de la cadena, però va dir que no podien assumir el cost que representa, uns 40.000 euros l'any. Fonts jurídiques del Consorci han assegurat que la sortida de Vilanova, però, no es pot fer efectiva fins el 31 de desembre perquè van adquirir el compromís de romandre tot el 2011, a l'aprovar i participar dels pressupostos. Per tant, Vilanova deixarà de pertànyer al Consorci Teledigital Mollet l'1 de gener del 2012.
Així els 40.000 euros de quota que pagava Vilanova s'hauran de repartir entre la resta de membres del consorci que són els municipis de Mollet, Parets, Montornès, Sant Fost, Montmeló, Martorelles, la Llagosta i Vallromanes. Amb tot, en declaracions a CONTRAPUNT fa una setmana, el president del consorci i alcalde de Mollet, Josep Monràs, assegurava que la sortida de Vilanova "no causa un gran efecte econòmic. A més la seva quota podria quedar absorvida pel nou contracte de producció" que sortirà en breu a concurs públic amb un preu de sortida un 10% inferior a l'actual contracte, ara en mans de JADE Audiovisuals, del Grup Lavínia.

Edicions locals