L'ICS haurà d'indemnitzar una pacient per un diagnòstic erroni a l'Hospital de Mollet

Els metges van diagnosticar erròniament un càncer a l'abdomen a la dona que ara haurà de rebre 30.000 euros d'indemnització

Societat

L'Institut Català de la Salut (ICS) haurà d'indemnitzar una pacient a qui se li va diagnosticar erròneament un tumor cancerigen a l'abdomen a l'Hospital de Mollet. Així ho ha dictaminat el Tribunal Superior de Justícia que ha imposat una indemnització de 30.000 euros.

Els fets van ocórrer el 15 de desembre de 2004, quan, segons informa el Defensor del Pacient, la dona de 42 anys va acudir a l'Hospital de Mollet amb dolors abdominals forts. Després que se li realitzessin diverses proves, van operar-la per obrir-li l'abdomen per un laparotomia, però la cirurgiana la va remetre a l'Hospital de Sant Pau tot al·legant que tenia una massa tumoral que li ocupava tot el ventre.
Les proves que se li van realitzar al segon hospital van demostrar que no hi havia cap tumor ni càncer i que amb uns anàlisis de marcadors tumorals s'haguessin evitat la intervenció i les cicatrius.
Segons informa Europa Press, el Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona va denegar la indemnització i l'afectada va recórrer al TSJC, el qual considera que s'ha d'indemnitzar perquè "apareix una absència de prova analítica amb marcadors tumorals o la realització d¡una biòpsia (...) que a groso modo permet obtenir símptomes físics d'utilitat en el diagnòstic".

Edicions locals