El Baix Vallès passa el juliol més fred dels darrers 20 anys

Les fortes pluges de dimarts van obligar a tallar el camí antic de Montmeló a Parets

Societat

Tot i que diuen que la memòria meteorològica és poc fiable les dades no enganyen: aquest està sent el juliol més fred dels darrers 20 anys, amb 1,6ºC per sota de la mitjana. A més la pluja també està sent més present.

 “Aquest mes de juliol s’ha caracteritzat per unes temperatures sensiblement inferiors a les normals en un mes de juliol, amb una temperatura mitjana 1,6 º C inferior a la mitjana de juliol dels darrers, com a mínim, 18 anys”, indica el meteoròleg de CONTRAPUNT, Felip Comas.
A més de ser el menys càlid de les últimes dues dècades, les precipitacions durant aquest mes també han estat per sobre de la mitjana, “amb un volum que gairebé triplica la mitjana dels darrers 12 anys”, diu Comas, que afegeix que, amb tot, el juliol de l’any passat va ser encara més plujós.

AIGUATS D'ESTIU

Dimarts el Baix Vallès va registrar un episodi de fortes pluges que van provocar algunes intervencions del cos de Bombers de la Generalitat i de Protecció Civil als diferents municipis. A Parets, cap a les 20.15 h, la Policia Local va haver de tallar el trànsit al camí antic de Montmeló, una carretera de doble sentit que va acumular fins a un metre i mig d’alçada d’aigua en alguns punts. De fet, a Parets del Vallès van caure gairebé 33 litres en tan sols mitja hora segons el Servei Meteorològic de Catalunya.
A més d’aquesta actuació, es van haver de fer diverses neteges i desembussament d’embornals a d’altres punts com l’avinguda Catalunya de Parets, la benzinera Sant Jordi, al carrer del Bosc de Mollet, i a l’avinguda Prat de la riba de Sant Fost.

Edicions locals